Memleket Partisi-CHP ittifakı olacak mı? Muharrem İnce'den zehir zemberek sözler

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken siyasi partilerin seçim hazırlıkları ve adat tanıtımları da sürüyor. Öte yandan partiler arası ittifak, yeni görüşmeler ve tüm gelişmeler de yakından takip ediliyor. Gözler Memleket Partisi ve CHP’ye çevrildi.

Memleket Partisi-CHP ittifakı olacak mı? Muharrem İnce'den zehir zemberek sözler

Memleket Partisi’nin Yerel Seçimlerde CHP ile ittifak kurup kurmayacağı merak ediliyordu. Bu soru için gözler Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye çevrilmişti. Bugün önemli açıklamalarda bulunan İnce, CHP ile ittifaka kapıları kapattı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP ile ittifak kurmayacaklarını söyleyen İnce’nin açıklamaları sonrasında CHP kanadından da bir açıklama geldi.

MUHARREM İNCE’DEN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP ile ittifak kurup kurmayacakları konusuna bir açıklık getiren ve ittifak konusuna tamamen kapıları kapatan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Türkiye’nin yeni bir nefese ihtiyacı olduğunu söyleyen İnce, ‘Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz’ dedi. CHP ile ittifakın mümkün olmadığını belirten İnce, İstanbul’da CHP ile ittifak kapısını kapattı ve ‘CHP, İsveç’e evet deyince nasıl ittifak kuracağım? Her gün DEM’lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı.’ dedi.

memleket-partisi-chp-ittifaki-olacak-mi-muharrem-ince-den-zehir-zemberek-sozler.jpeg

‘CHP İLE AYNI DÜNYANIN İNSANI DEĞİLİZ’

CHP’ye yönelik eleştirilerini dile getiren Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, yanlış gördüğü konuları tek tek sıraladı. İsveç’in NATO üyeliğine evet oyu verilmesinden, terör bildirisinin imzalanmamasına tüm yanlış gördüklerini dile getiren İnce, ‘Terör bildirisi Meclis’e geldiğinde ben AKP’yle aynı A4’te olmam diyemezsin. Terörle mücadeleye destek olacaksın. Kahramanların moralini bozmayacaksın. Dağda -30 derecede yatan çocuklara moral vereceksin.’ İfadelerine yer verdi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan ‘Dersim’ tartışması ile ilgili de konuşan İnce, ‘Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Şeyh Sait bir haindir. Tıpkı İskilipli Atıf Hoca gibi. CHP’yle aynı dünyanın insanı değiliz. Her gördüğün eli öpersen millet sana güvenmez. Memleket Partisi de senin yanına gelmez.’ dedi.

memleket-partisi-chp-ittifaki-olacak-mi-muharrem-ince-den-zehir-zemberek-sozler.jpg

CHP’DEN YANIT GELDİ

İnce’nin bu açıklamalarının ardından CHP’den yanıt geldi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamalar sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı ve CHP ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak tarihinden itibaren Yerel Seçimlerde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütüldüğünü söyledi. Yücel, ‘Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansaydı asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz.’ ifadelerine yer verdi.