Lütfü Savaş Hatay’da protesto edildi CHP tarafından açıklama geldi! Aday değişikliği olabilir

Türkiye’nin yüreğini yakan 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Depremde kaybettiğimiz canlarımız bugün dualarla anıldı. Depremden etkilenen iller arasında olan Hatay2da düzenlenen anma etkinliklerine siyasi isimler de katıldı.

Lütfü Savaş Hatay’da protesto edildi CHP tarafından açıklama geldi! Aday değişikliği olabilir

Bugün 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’da gerçekleştirilen anma etkinliklerine siyasetçiler de katılım gösterdi. Anma etkinliklerine katılan isimler arasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da vardı. Hataylı vatandaşlar Savaş’ı protesto etti. Lütfü Savaş, anma etkinliği esnasında ‘istifa’ sloganları atan kalabalığın protestosuyla karşılaştı. Bu gelişmenin ardından gözler CHP’ye çevrildi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday gösteren CHP’de aday değişikliği olabileceği konuşuluyor. Bugünkü protestoyla ilgili CHP Milletvekili Veli Ağbaba’dan bir açıklama geldi. Ağbaba, ‘Tepkiler sonrası parti bir karar verecektir’ dedi. İşte detaylar…

HATAY HALKINDAN LÜTFÜ SAVAŞ’A TEPKİ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli toplam 11 ilde büyük depremler yaşandı. 11 ilimizin etkilendiği depremlerde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve çok sayıda yıkım yaşanmıştı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası depremzedelerin yaralarını sarmak için herkes seferber olmuştu. Bugün 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde depremden etkilenen illerimizden biri olan Hatay’da anma etkinlikleri düzenlendi. Hatay’da Köprübaşı mevkii ve Yunus Emre Parkı’nda düzenlenen anma etkinliklerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı. Hataylı vatandaşlar Lütfü Savaş’a tepki gösterirken kalabalığın hep bir ağızdan ‘istifa’ sloganları atarak Savaş’ı protesto ettiği görüldü.

lutfu-savas-hatay-da-protesto-edildi-chp-tarafindan-aciklama-geldi-aday-degisikligi-olabilir.jpg

CHP TARAFINDAN İLK AÇIKLAMA

Hatay’da Lütfü Savaş’a gösterilen tepki ve vatandaşların protestosuyla ilgili CHP tarafından ilk açıklama geldi. Halk TV canlı yayınına konuk olan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ‘CHP’nin yetkili kurulları Lütfü Savaş’ı neden aday gösterdi?’ sorusuna yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Özel’in en başından bu yana anket sonuçlarına bakacağını söylediğini hatırlatan Ağbaba, anketlerin tamamında Lütfü Savaş’ın öne çıktığını söyledi ve ‘Genel Başkanımız Savaş’ı aday göstermeseydi Kurultay nedeniyle hesaplaşıyor denilecekti. Bundan da biraz uzak duruldu. Kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili. Genel Merkezimiz yetkisinde olan bir şey. Bizim açımızdan da değerlendirilmesi gereken nokta. Bütün suçu Savaş’a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de buradan payını çıkarması lazım.’ dedi. Ağbaba’nın bu sözleri CHP’nin Hatay adayının değişebileceği şeklinde yorumlandı. Siyaset kulislerinde ise CHP’nin Lütfü Savaş yerine Hatay’da adaylık için eski Hatay Milletvekili Suzan Şahin’i düşündüğü iddiası konuşulmaya başlandı.

lutfu-savas-hatay-da-protesto-edildi-chp-tarafindan-aciklama-geldi-aday-degisikligi-olabilir-001.jpg