Lütfü Savaş adaylıkla ilgili kararını verdi! Hatay’da protesto edilmişti

Asrın felaketinin yaşandığı 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’daki anma törenine katılan ve vatandaşların protestosuyla karşılaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın tepkiler sonrası adaylıktan çekileceği iddia edildi.

Lütfü Savaş adaylıkla ilgili kararını verdi! Hatay’da protesto edilmişti

Mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde Hatay’dan yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde dün Hatay’daki anma törenlerine katılmış ve Hatay halkının protestosuyla karşılaşmıştı. Kendisine yapılan ‘istifa’ çağrılarının ardından adaylıktan çekilebileceği iddialarıyla gündeme gelen Lütfü Savaş’ın adaylık kararı belli oldu. Yerel Seçimlere çok az bir süre kalırken adaylıkla ilgili kararını veren Savaş, ‘Bana karşı kumpas yapıldı. Korkmayacağım’ diyerek adaylığının devam ettiğini söyledi. İşte detaylar…

HATAY’DAKİ ANMA TÖRENİNDE PROTESTO EDİLDİ

Hatay’ın mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Hatay’dan yeniden aday gösterdiği isim olan Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde depremden etkilenen illerden biri olan Hatay’daki anma törenine katılmış ve vatandaşların protestosuyla karşılaşmıştı. Bu tepkiler üzerine CHP’nin Lütfü Savaş’ın adaylığını yeniden gözden geçirebileceği iddiaları siyaset gündeminde geniş yer bulmuştu. Savaş’ın aldığı tepkilerden sonra adaylıktan çekilebileceği de gündeme gelen bir diğer iddia olmuştu.

lutfu-savas-adaylikla-ilgili-kararini-verdi-hatay-da-protesto-edilmisti.jpg

LÜTFÜ SAVAŞ: ADAYLIĞIM DEVAM EDİYOR

Hatay’daki protestoların ardından ilk açıklamayı yapan ve adaylıkla ilgili kararını da açıklayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ‘Hatay2da oynanmak istenen oyunları biliyoruz. Hatay2da sığınmacı işgaline karşı olacağımı herkesle paylaşmak istiyorum. Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım. Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Beni protesto ettiler. Biz bunların kim olduğunu biliyoruz. Adaylığım devam ediyor. Dün Genel Başkanımız Özgür Özel ile görüştüm. Duruşu net. ‘Adayımız Lütfü Savaş’ dedi.’ ifadelerine yer verdi.