İYİ Parti Ankara adayı da belli oldu! Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı aday

İYİ Parti'de Yerel Seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken aday açıklamaları da peş peşe geldi. Bugünkü grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul ve Balıkesir’in ardından Ankara adayını da açıkladı.

İYİ Parti Ankara adayı da belli oldu! Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı aday

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru geri sayım sürerken siyasi partilerin aday tanıtımları da devam ediyor. İYİ Parti bugün peş peşe aday açıklamalarında bulundu. İYİ Parti Grup Toplantısı’nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ve Balıkesir adaylarının isimlerini açıklamıştı. Sabah saatlerinde gelen açıklamaların ardından öğleden sonraki saatlerde gelen açıklamayla İYİ Parti’nin Ankara adayı da belli oldu. İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.

İSTANBUL VE BALIKESİR ADAYLARI AÇIKLANMIŞTI

Siyaset gündemi yaklaşan Yerel Seçimlerle birlikte hareketli günler geçiriyor. Bu sabah saatlerinde İYİ Parti’nin İstanbul ve Balıkesir adayları açıklanmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, her iki ilin adayını da bizzat kendisi duyurmuştu. İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu olurken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Turhan Çömez oldu.

iyi-parti-ankara-adayi-da-belli-oldu-kilicdaroglu-nun-eski-danismani-aday.jpg

ANKARA ADAYI DA AÇIKLANDI

İYİ Parti’den peş peşe adaylık açıklamaları geldi. İstanbul ve Balıkesir adaylarının ardından öğleden sonraki saatlerde Ankara adayının ismi de açıklandı. İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Yıldırım’ın adaylığını bizzat açıklayan Meral Akşener, ‘Cengiz Topel Yıldırım kardeşimize İYİ Parti adına ABB Başkan adaylığı ve inşallah belediye başkanlığını teklif ettiğimde hiç sektirmeden, 'Tabii ki Ankara’ya hizmet etmek benim için bir görevdir, şereftir’ dedi. Kazanmak üzere bugünden itibaren yola çıkıyor. Aramıza hoş geldiniz.’ ifadelerine yer verdi. 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olan Cengiz Topel Yıldırım, tüm yaşamını Ankara’da sürdürmüştür. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Yıldırım, uzun süre eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını yaptı. Aynı zamanda işadamı olan Cengiz Topel Yıldırım, genel siyasete değil, yerel siyasete ilgi duyduğunu sık sık dile getirmiştir.