İki partinin ittifak görüşmeleri kesildi

31 Mart Yerel Seçimleri için siyasi partilerin tüm hazırlıkları sürerken aday tanıtımları da devam ediyor. AK Parti, Ankara ve diğer illerin adaylarını tanıtacağı toplantıyı şehit haberlerinin ardından 18 Ocak tarihine ertelemişti.

İki partinin ittifak görüşmeleri kesildi

Siyasi partilerin aday tanıtımları ve Yerel Seçin hazırlıkları devam ediyor. AK Parti, İstanbul adayını açıklamış ve AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum olmuştu. Gözlerin çevrildiği Ankara ve İzmir illerinin adayları için de tarih geldi. AK Parti, 18 Ocak 2024 tarihinde Ankara ve İzmir başta olmak üzere geriye kalan diğer illerin de belediye başkan adaylarını açıklayacak. Yerel Seçim gündemi devam ederken siyaset manşetlerinde yer alan yeni bir gelişme yaşandı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile ittifak görüşmelerinin kesildiğini söyledi. İşte detaylar…

İKİ PARTİ ARASINDAKİ İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ KESİLDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, bugün partisinin genel merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmelerinin kesildiğini söyleyen Kılıç, heyetler arasındaki görüşmelerin kesildiğini belirtti. Son olarak geçen hafta Pazar günü gerçekleşecek olan görüşmeyi ertelemek istediklerini bildirdiklerini aktaran Kılıç, bunun dışında herhangi bir randevulaşma olmadığını söyledi.

iki-parti-nin-ittifak-gorusmeleri-kesildi.jpg

KONYA İDDİALARINA YANIT VERDİ

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi heyetlerinin görüşmelerinin kesildiğini söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ‘En son geçen hafta Pazar günü olacak görüşmeyi ertelemek istediklerini bildirmişlerdi. Onun dışında herhangi bir randevulaşma söz konusu olmadı.’ dedi. Gündemde yer alan AK Parti’den Konya’yı istediklerine dair iddialara da yanıt veren Kılıç, AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediyesi’ni istemediklerini belirtti ve ‘Bizden duymadıklarınıza inanmayın. Bizim herhangi bir talep ya da girişimimiz bu anlamda olmayacak. Ama AK Parti’den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi gerçekleştirmek gibi bir talep gelirse elbette bu talebe olumlu bakacağımızı ifade ettik.’ dedi.