Hatay seçim sonuçları son durum! AK Parti mi, CHP mi önde?

31 Mart yerel seçimlerinde en çok merak edilen illerden biri Hatay olmuştu. Hatay'da tüm tepkilere rağmen CHP’den Lütfü Savaş aday çıkarken halk sandıkta tepkisini gösterdi. Peki Hatay seçim sonuçları son durum ne? Hatay'da AK Parti mi CHP mi önde?

Hatay seçim sonuçları son durum! AK Parti mi, CHP mi önde?

Türkiye'nin 81 ilde sandık başına geçti yerel yönetimleri seçti. Türkiye genelinde CHP'nin büyük bir üstünlüğü olduğu seçim sonuçlarında ortaya çıktı. Bu seçimlerde en çok merak edilen illerden biri de Hatay’da olmuştu. Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinden en büyük yarayı alan il olan Hatay'da Lütfü Savaş’ın adaylığı vatandaşlar tarafından desteklenmiyordu. Ancak buna rağmen CHP'den Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesi sonrası halk tepkisini sandıkta gösterdi.

HATAY SEÇİM SONUÇLARI SON DURUM NE?

31 Mart yerel seçimlerinde yakından takip edilen illerden biri olan Hatay'da 2 aday başa baş bir yarış gerçekleştirdi. Şu anda Hatay'da sandıkların %100'e yakını açıldı ve veriler girildi. Son verilere göre Hatay'ı kazanan AK Parti oldu. Hatay seçim sonuçları şöyle:

AKP - Mehmet Öntürk / % 44,4

CHP - Lütfü Savaş / % 43,9

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Hatay'ın son Belediye Başkanı Lütfü Savaş seçim sonuçlarının gelmesi ile birlikte yeni bir açıklama yaptı. Lütfü Savaş kendi ellerindeki verilere göre 8.000 oy önde olduklarını belirtirken bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. CHP genel başkanı Özgür Özel’de sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Hatay'da oyların çalındığı imasında bulundu.