Ekrem İmamoğlu Murat Kurum’un İBB adaylığına ilk yorumu yaptı

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Yerel Seçimler için tüm siyasi partilerin çalışmaları hız kesmeden devam ederken İstanbul adayları arasında da kıran kırana bir yarış geçecek. AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu.

Ekrem İmamoğlu Murat Kurum’un İBB adaylığına ilk yorumu yaptı

AK Parti’nin İBB adayını açıklamasının ardından gözler CHP İBB adayı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrilmişti. Rakibi ile ilgili ne diyecek, nasıl bir yorum gelecek merak ediliyordu. İmamoğlu’ndan Murat Kurum’un adaylığı ile ilgili ilk yorum geldi. Rakibi ile ilgili yorumda bulunan İmamoğlu, ‘Kaybetmeyi aklımın ucuna bile getirmiyorum’ dedi.

AK PARTİ’NİN İSTANBUL ADAYI AÇIKLANDI

31 Mart Yerel Seçimlerinde siyasi partilerin belediye başkan adayları kim olacak, hangi ilden hangi isim aday çıkacak hepsi tek tek belli oluyor. Herkesin büyük bir heyecan ve merakla beklediği o soru yanıt buldu. AK Parti’nin İBB adayı belli oldu. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. Kurum’un adaylığının açıklanmasının ardından gözler rakibi Ekrem İmamoğlu’na çevrildi.

ekrem-imamoglu-murat-kurum-un-ibb-adayligina-ilk-yorumu-yapti-001.jpg

İMAMOĞLU’NDAN RAKİBİ İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin yeniden İBB adayı gösterdiği Ekrem İmamoğlu’ndan rakibi ile ilgili ilk açıklama geldi. Reuters’e yaptığı açıklamalarda kendisine yöneltilen Murat Kurum karşısında şansının ne olacağına dair soruya yanıt veren İmamoğlu, ‘Ben şansımı Murat Kurum’dan önce ya da sonra diye kategorize etmem. Öncesinde ne kadar şanslıysam bugün de o kadar şanslıyım.’ dedi.

ekrem-imamoglu-murat-kurum-un-ibb-adayligina-ilk-yorumu-yapti.jpg

İMAMOĞLU: KAYBETMEYİ AKLIMIN UCUNA BİLE GETİRMİYORUM

Kaybetmeyi aklının ucundan bile geçirmediğini söyleyen İmamoğlu, 5 yıl önce yapılan Yerel Seçimde ittifakların daha net olduğunu belirtti ve bir önceki seçime oranla daha zor bir aritmetiğin ya da zemin olduğunun bir gerçek olduğunu belirtti. O dönem ittifakların daha net bir konumda olduğunu şimdi ise siyasi partilerin tercihlerinin farklı bir pozisyonda olduğunu dile getiren İmamoğlu, ‘Ama siyasi partilerin tercihleriyle onlara oy veren insanların tercihleri aynı oranda değişir mi ya da evrilir mi o konuda emin değilim. Çünkü yerelde oluşan o dönemdeki ittifakın İstanbul’da yaşayan insanlar tarafından büyük oranda olgunlaştırıldığını unutmamak lazım. İstanbul’da bu süreci olgunlaştıran bu büyük ittifak İstanbul ittifakı. Bence insanlara muazzam bir tat verdi. Şimdi o beş yılın sınavını Ekrem İmamoğlu iyi verirse bunun daha da güçlenebileceğini düşünüyorum. Yani çekim kuvvetinde siyasi partilerin çizdiği yön mü yoksa toplumun bu ittifaka duyduğu hassasiyet üzerinden onların çektiği yön mü etkili olacak bunu bu yarışta göreceğiz.’ ifadelerini kullandı.