Devlet Bahçeli Süper Kupa krizini yorumladı! TFF’ye yüklendi

Riyad’da oynanması planlanan ancak yaşanan kriz sebebiyle ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa final maçı gündemdeki yerini koruyor. Siyasetin de gündemine oturan krizle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den yorum geldi.

Devlet Bahçeli Süper Kupa krizini yorumladı! TFF’ye yüklendi

Süper Kupa final maçı hem spor hem de siyaset gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu konuyu gündemine alan ve yorumlarını dile getiren MHP lideri Devlet Bahçeli, yaşanan bu süreçten TFF’yi sorumlu tuttu. Konuşmasında her iki takım için de yorumda bulunan Bahçeli, ‘Fenerbahçe ve Galatasaray sağduyulu ve soğukkanlı hareket edememiştir’ dedi. İşte Bahçeli’nin Süper Kupa kriziyle ilgili açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

BAHÇELİ’DEN SÜPER KUPA KRİZİNE İLK YORUM

MHP Genel Merkezi’nde Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni’ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, buradaki konuşmasında hem spor hem de siyaset gündemine oturan Süper Kupa final maçındaki krizi değerlendirdi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan ancak yaşanan krizin ardından ertelenen Süper Kupa maçında yaşanan sorunları yorumlayan Bahçeli, sürecin bu duruma gelmesinden Türkiye Futbol Federasyonu’nu sorumlu tuttu.

TTF’YE YÜKLENDİ

Bu konuda hem TFF’yi hem de Galatasaray ve Fenerbahçe’yi eleştiren MHP lideri, tüm bu yaşananların Türkiye’nin bölgesel ilişkilerini ve diyalog köprülerini dinamitlemekten başka bir işe yaramadığını söyledi ve ‘Türk futbolunda olmayan tek şey futboldur. Bunun dışında ne ararsanız bulunacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu süreci yönetemediği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray sağduyulu ve soğukkanlı hareket edememiştir.’ dedi.

devlet-bahceli-super-kupa-krizini-yorumladi-tff-ye-yuklendi.jpg

‘KİMSE ATATÜRK ÜZERİNDEN SİYASİ HESAPLAŞMA SAYFASI AÇMANIN PEŞİNDE KOŞMAMALIDIR’

Konuşmasının devamında eleştirilerini sürdüren MHP lideri, ‘Kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden siyasi hesaplaşma sayfası açmanın peşine düşmemelidir.’ dedi. Riyad kriziyle ilgili yorumlarını aktaran ve eleştirilerde bulunan Bahçeli, ‘Atatürk’ün bir futbol müsabakasında istismarı müsabakanın günler öncesinde her ihtimalin hesaplanarak tedbirlerin alınmaması ihmal veya öngörüsüzlük olarak değerlendirilemez. Böyleyse Türk futbolu duvara toslamış demektir.’ ifadelerine yer verdi.