DEM Parti İBB adayını açıklayacağı tarihi duyurdu! Resmi açıklama geldi

Yerel Seçimlere kendi adaylarıyla gitme kararı aldıklarını açıklayan DEM Parti’nin İBB adayı kim olacak, DEM Parti İBB adayını ne zaman açıklayacak gibi sorular gündemde yer almaya devam ederken gözler o tarihe çevrildi.

DEM Parti İBB adayını açıklayacağı tarihi duyurdu! Resmi açıklama geldi

Başak Demirtaş’ın İBB adaylığından çekilmesinin ardından DEM Parti’nin İBB adayı kim olacak, adayın ismi ne zaman açıklanacak soruları gündeme gelmeye başlamıştı. Başak Demirtaş, yaptığı yazılı açıklama ile Yerel Seçimlerde İstanbul’dan aday olmayacağını duyurmuştu. Demirtaş’ın bu açıklamasının ardından DEM Parti’den de yazılı bir açıklama geldi. DEM Parti, İBB adayının ismini önümüzdeki günlerde paylaşılacağını söyledi.

BAŞAK DEMİRTAŞ İBB ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİ

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde siyaset gündemi oldukça hareketli. Hangi siyasi parti nereden kimi aday gösterecek hepsi merakla takip edilirken siyasi partilerin seçim hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın DEM Parti’den İBB adayı olacağı gündemi uzun süredir tartışılırken bugün yazılı bir açıklama yapan Başak Demirtaş, İstanbul’dan aday olmayacağını duyurmuştu. Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesinin ardından gözler DEM Parti’ye çevrildi. DEM Parti’nin İstanbul’da yeni bir aday çıkarıp çıkarmayacağı merak edilirken partiden yazılı bir açıklama geldi.

dem-parti-ibb-adayini-aciklayacagi-tarihi-duyurdu-resmi-aciklama-geldi.jpg

DEM PARTİ’NİN AÇIKLAMASI

Başak Demirtaş’ın İBB adaylığından çekilmesinin ardından DEM Parti nasıl bir yol izleyecek, İstanbul’dan aday çıkaracak mı soruları gündeme gelmeye başlamıştı. Partiden yazılı bir açıklama yapıldı ve ‘Partimiz, Yerel Seçim çalışmaları kapsamında kent uzlaşısının sağlanamadığı Türkiye’nin her yerinden kendi adaylarıyla halkın huzuruna çıkma kararı almış ve bunu kamuoyuyla paylaşmıştır. Tüm seçim bölgeleri arasında doğal olarak en çok tartışılan yer İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Bu çerçevede partimiz de İstanbul’u özel olarak ele almış ve yetkili kurullarımızda kapsamlı tartışmalar yürütülmüştür.’ denildi. Başak Demirtaş’a teşekkürlerini sunan DEM Parti, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerimiz ise önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda partimizin resmi açıklamaları dışında cereyan eden hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini ve hiçbir spekülasyona zemin sunulmamasını özellikle rica ediyoruz.’ ifadelerine yer verdi.