CHP'nin İzmir adayı belli oldu! Tunç Soyer tarih oluyor

CHP yönetiminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklayacağı isim merakla bekleniyordu. İsmail Saymaz'dan bomba İddia az önce geldi.

CHP'nin İzmir adayı belli oldu! Tunç Soyer tarih oluyor

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan isimlerin tasfiye edildiği yönündeki iddialar Son günlerde çok konuşuluyordu. Özellikle Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi'nin istifası sonrası bu iddialar bir kez daha gündeme gelmişti. CHP yönetimi bu defa da Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden Tunç Soyer’i gözden çıkardı. CHP'nin İzmir adayı olarak bomba bir isim gündeme geldi.

İZMİR'DE TUNÇ SOYER DÖNEMİ SONA ERİYOR

Son dakika haberini İsmail Saymaz duyurdu. İddiaya göre CHP'de Tunç Soyer dönemi sona eriyor. Özellikle Ataşehir olayının ardından Özgür Özel'in çok sinirlendiği ve CHP'yi İmamoğlu yönetiyor algısını kırmak istediği iddia ediliyordu. Ancak CHP'de yine Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan isimlerden Tunç Soyer’in de gözden çıkarılması iddiaları kuvvetlendirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kulis bilgisini verdi. İsmail Saymaz CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer’in yerine Karşıyaka belediye başkanı Cemil Tugay'ın düşünüldüğünü belirtti. Saymaz x hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"CHP lideri Özgür Özel, yaklaşık bir saat önce genel merkezde görüştüğü Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a “İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığınızı uygun gördük. Sizi tek isim olarak MYK’ya götüreceğiz. Burada onaylanırsanız Parti Meclisi’nde karar bağlayacağız” dedi."