CHP'den istifa eden Battal İlgezdi'den bomba Ekrem İmamoğlu iddiası

İstanbul Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi'nin CHP'den istifasının yankıları sürüyor. İlgezdi, istifasının ardından Ekrem İmamoğlu ile ilgili bomba iddialarda bulundu.

CHP'den istifa eden Battal İlgezdi'den bomba Ekrem İmamoğlu iddiası

Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi, Geçtiğimiz günlerde CHP Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin partiden tasfiye edildiğini öne sürerek partisinden istifa etmişti. Battal İlgezdi bu defa Ekrem İmamoğlu ile ilgili bomba iddialarla gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nu gölge başkanlıkla suçlayan Battal İlgezdi, 26 Ocak Cuma günü İmamoğlu’nun kendisinin makamına çağırdığını ve “Ataşehir'de belediye başkan adayı olarak kendisiyle yol yürümeyeceği kararını” ilettiğini açıkladı.

İMAMOĞLU’NUN BU KARARI VERMEYE YETKİSİ VAR MI?

Ataşehir belediye başkanı Battal ilgezdi, Ekrem imamoğlu'nun kendisine aday olmayacağı bilgisi verdiğini belirterek şansı ile ilgili böyle bir kararı hangi görev ve yetkiyle aldığını sordu. bu kararı ancak MYK ve pm'nin verebileceğini söyleyen Battal ilgezdi şu ifadeleri kullandı:

“- Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerçek sahipleri ve kamuoyunun dikkatine! 41 yıldır Cumhuriyet Halk Partimizin ilçe başkanlığı, il yöneticiliği, il sekreterliği ve son olarak 3 dönem Ataşehir Belediye Başkanı olarak partimizin bayrağını dalgalandırmaktan her zaman gurur duydum.

- 2009 yılında da dört ilçenin arka mahallelerinin birleştirilmesi ile kurulan ve Ataşehir halkımızın büyük desteği ile Kurucu Belediye Başkanı olarak seçildiğim günden bugüne kadar Ataşehirimizi, İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri haline getirdik.

- Gerek partimiz gerekse şahsımın yaptırdığı anketlerde açık ara önde olmama rağmen son yapılan kurultayda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğim için aday gösterilmedim. Oysa Partimizin yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda anket sonuçlarına göre aday belirleneceği üzerine basa basa ifade edilmişti.

- Kamuoyu bilmelidir ki Battal İlgezdi aday gösterilmediği için istifa etmedi. Tam aksine Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimlik ve hiyerarşisini korumak adına istifa etmiştir. 26 Ocak Cuma günü sabah saat 09.00'da İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu şahsımı makamına davet ederek benimle bir görüşme gerçekleştirdi.

- Mevkidaşım Sayın Ekrem İmamoğlu Ataşehir'de belediye başkan adayı olarak benimle yol yürümeyeceği kararını şahsıma ifade etti. Bu kararı bana ilettiğinde partimizin en üst kurulları olan ve aday belirlemede tek yetkili merci olan MYK ve PM henüz toplanmamıştı. Yani Ataşehir ile ilgili bir karar alınmamıştı.”