CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki yağıyor! O ilin ismini farklı söyleyince ortalık karıştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sosyal medyada yoğun bir tepki var. Özel’in bugünkü ziyaretinde yaptığı açıklamada bir ilimiz için hitap şekli sosyal medyada tartışma yarattı. Tunceli için ‘Dersim’ diyen Özel’e tepkiler çığ gibi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki yağıyor! O ilin ismini farklı söyleyince ortalık karıştı

Yerel Seçim hazırlıkları devam ederken siyasi partilerin seçim öncesi yoğun programları da sürüyor. Siyasi partiler de aday tanıtımları devam ederken CHP’de de Yerel Seçim için yoğun tempoda bir hazırlık varç CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li Kamer Genç’in vefatının 8. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamada kullandığı ‘Değerli Dersimliler’ ifadeleri dolayısıyla tepki gördü. Özel’e sosyal medyada yoğun bir tepki var.

ÖZEL’E TEPKİ YAĞIYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugünkü programında CHP’li Kamer Genç’in vefat yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamada kullandığı ifade dolayısıyla tepki gören Özel’e sosyal medyadan tepki yağıyor. Konuşmasında, Tunceli yerine ‘Dersim’ ifadesini kullanan Özel’e yoğun bir tepki var. Özel’in bu ifadelerinin ardından sosyal medyada paylaşımlar peş peşe gelirken Özel’e bölgeye Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Tunceli’ ismi verildiğini hatırlatan yorumlar yapıldı.

chp-genel-baskani-ozgur-ozel-e-tepki-yagiyor-o-ilin-ismini-farkli-soyleyince-ortalik-karisti.jpg

TUNCELİLİ VATANDAŞLARA DERSİMLİ DEDİ

CHP’li Kamer Genç’in vefatının 8. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özel, ‘Değerli Dersimliler hepiniz hoş geldiniz’ ifadeleriyle sözlerine başladı. Özel’in Tuncelili vatandaşlara ‘Dersimliler’ şeklinde hitap etmesi tepkilere yol açtı. Öte yandan Özel’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise ‘Tunceli’ ifadesi yer aldığı görüldü. Özel’in yaptığı paylaşımda, ‘Tunceli İl Başkanlığımızı ziyaret ediyoruz’ notu yer aldı.