Başak Demirtaş İBB adaylığı için başvuru yaptı

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru siyaset gündemi oldukça hareketli. Siyasi partilerin aday belirleme ve aday tanıtma süreçleri devam ederken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı için resmi başvuru yaptığı iddia edildi.

Başak Demirtaş İBB adaylığı için başvuru yaptı

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için DEM Parti’ye resmi başvuruda bulunduğu iddiası siyaset gündemini hareketlendirdi. DEM Parti’nin Yerel Seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’de kendi adaylarını çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyordu. Başak Demirtaş’ın bugün İBB adaylığı için DEM Parti’ye resmi başvurusunu teslim ettiği iddia edildi. Tele1’de yer alan habere göre, DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu bugün yaptığını açıkladı.

BAŞAK DEMİRTAŞ ADAYLIK İÇİN RESMİ BAŞVURUYU YAPTI

Tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı iddiası bir süredir siyaset gündeminde tartışılan konular arasındaydı. Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları bir süredir gündemdeydi. Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandığı gündemi kısa sürede siyaset manşetlerinde geniş yer buldu. DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Başak Demirtaş'ın partiye İBB için adaylık başvurusu yaptığını duyurdu.

MYK İŞARET EDİLMİŞTİ

Başak Demirtaş'ın adaylık başvurusu ile ilgili Tele1'e konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Başak Demirtaş'ın İBB Başkanlığı adaylığı için başvuru yaptığını doğruladı. Saki, başvurunun bugün yapıldığını da belirtti. Öte yandan bir süredir gündemde olan adaylık konusuyla ilgili DEM Parti kanadından da yorumlar gelmişti. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, 'Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık için başvurması bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacaktır.' demişti.