Ak Parti’nin İBB adayı belli oldu! Ali Yerlikaya deniyordu ama Erdoğan o ismi seçti

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti'nin İBB adayı merak konusu olmuştu. Herkes Ali Yerlikaya'nın adayı olacağını konuşuyordu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan o ismi seçti.

Ak Parti’nin İBB adayı belli oldu! Ali Yerlikaya deniyordu ama Erdoğan o ismi seçti

2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi partilerin hazırlıkları devam ediyor. İstanbul'da CHP'den rövanşı almak isteyen AK Parti'nin İBB adayı merak konusuydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan pazar günü yapılacak etkinlikte İBB adayının açıklanacağını söyledi. Kulislerde AK Parti'nin İBB adayının Ali Yerlikaya olacağı konuşuluyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başka bir isim üzerinde karar verdiği öğrenildi.

EN BÜYÜK YARIŞ İSTANBUL'DA OLACAK

Yerel seçimler 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Partilerin de yerel seçimler öncesi hazırlıkları devam ediyor. CHP'nin İstanbul ve Ankara adayları Geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. İstanbul'da yeniden Ekrem İmamoğlu aday olurken Ankara'da da Mansur Yavaş bir kez daha yarışacak.

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları ise henüz açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada pazar günü İstanbul adayını duyuracaklarını belirtti. Ankara adayı ise Ankara'da yapılacak başka bir etkinlikti açıklanacak.

ak-parti-ibb-adayi-3.jpg

AK PARTİ'NİN İBB ADAYI BELLİ OLDU

Kulislerde dolaşan bilgilere göre ise AK Parti'nin İBB adayı belli oldu. Son günlerde birçok gazeteci AK Parti'nin İBB adayının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olacağını iddia ediyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB adayı olarak eski çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum’dan yana tercihini yaptığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu anketlerini ve seçim kampanyalarını dikkate aldığı Bu nedenle de İBB adayı olarak Murat Kurum’dan yana tercih kullandığı belirtildi.

AK Parti'ye İBB adayını resmi olarak 7 Ocak Pazar günü açıklayacak.