Kamuda 2017 yılı F klavye yılı olacak

2017 yılının kamuda çalışanlar için getireceği en büyük yeniliklerden biri bilgisayarda olacak. Lakin artık kamuda Q Klavye kullanmak yasaklanıyor. Türkçe'nin harf yapısına uygun olmayan Q klavyelerin yerini F klavye alacak.

Kamuda 2017 yılı F klavye yılı olacak

Hükümetin 2013’te çalışmasını hazırladığı kamuda F klavye kullanma zorunluluğu hayata geçiyor. Q klavye kullanan memurlar artık F klavyeyi öğrenmek zorunda olacak. Yeni yasayla birlikte kamuya bilgisayar yada klavye alınmada teknik şartname de F Klavye olması zorunluluğu getirilecek.


2013'TE ÇALIŞMASI YAPILMIŞTI

2017 bir çok yeniliği beraberinde getiriyor. Bu yeniliklerden biri de daktilo klavyesi olarak bilinen F Klavye. Kamuda özellikle Hüseyin Çelik’in üzerinde durduğu F Klavye kullanımı 2017 yılında fiilen hayata geçiyor ve kamu kurum kuruluşlarında F Klavye kullanmak zorunda geliyor. Bu dönüşümün nasıl olacağına dair kafalarda soru işaretleri olsa da bundan sonra kamuya tek bir tane bile Q klavye almayacağı yasal olarak kesin karara bağlanmış durumda.


TL İBARESİ DE EKLENİYOR

F klavyenin Türkçe’ye uygun yapısı ve en çok kullanılan harflerin güçlü parmaklara verilmiş olması yazı yazarken hız kazanmayı sağlıyor. Bunun yanısıra yeni üretilecek F Klavyelerde inceltilmiş harfler ve Euro Dolar ibaresinin yanında bir de Türk Lirası’nın ambleminin yer alması öngörülüyor.


KLAVYE PİYASASI CANLANACAK

Firmalar bu karara sıcak bakarken, bunun iç piyasa da bir canlılık yaratacağını söylüyorlar. F Klavyeyi bilmeyen memurların biraz stres olabileceğini söyleyen uzmanlar,daktilodan bilgisayara geçen memurların sıkıntısız F klavyeyi kullanabileceğini belirtiliyorlar.


Şimdi akıllara gelen soru katiplik sınavı gibi kamunun eleman aldığı sınavlarda tamamen klavye kullanımı üzerine olan uygulama sınavında F Klavye zorunlu hale getirilebilir mi? Eğer böyle bir durum olursa şimdiye kadar Q klavye ile hazırlananların emekleri boşuna gitmiş olacak.