YSK Hatay kararını açıkladı! Seçimin yenilenmesi talep edilmişti

31 Mart Yerel Seçim sonuçları en çok tartışılan illerin başında gelen Hatay’da seçim yenilenecek mi, YSK seçimin yenilenmesi talebini kabul edecek mi merak ediliyordu. YSK, Hatay ve 2 il için kararını verdi.

YSK Hatay kararını açıkladı! Seçimin yenilenmesi talep edilmişti

Yüksek Seçim Kurulu’nun Hatay kararı merakla bekleniyordu. Yerel Seçimlerin ardından seçim sonuçları tartışma yaratan Hatay için ne karar verilecek, Hatay’da seçim yenilenecek mi hepsi ve daha fazlası gündemde geniş yer bulmuştu. Gözlerin çevrildiği YSK, Hatay, Ardahan ve Iğdır için kararını açıkladı. Hatay, Ardahan ve Iğdır’da seçimin yenilenmesi talebi reddedildi.

HATAY'DA SEÇİM YENİLENMEYECEK

321 Mart 2024 Pazar günü yapılan Yerel seçimlerin ardından seçim sonuçları en çok tartışılan illerden biri de Hatay olmuştu. Hatay'da seçimin yenilenmesi talep edilmişti. Değerlendirmelerini yapan YSK, Hatay'da seçimin yenilenmesi talebini reddetti.

3 İLDE SEÇİMİN YENİLENMESİ TALEBİNE RET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yerel Seçimlerle ilgili siyasi partilerden gelen itirazları değerlendirmek için toplandı. YSK, CHP'nin Hatay'daki seçimlere yönelik itirazını reddetti. AK Parti'nin ise Ardahan'da seçimin yeniden yapılması yönündeki talebi reddedildi.

İTİRA<Z SÜRECİ 10 NİSAN'A KADAR DEVAM EDİYOR

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yerel Seçimler için il seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci 10 Nisan 2024 tarihine kadar sürecek. İtiraz süreci, 10 Nisan 2024 tarihinde saat 17.00'de sona erecek. 14 Nisan saat 17.00'ye kadar ise olağanüstü itirazlar yapılabilecek. YSK, tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra kesin sonuçları duyuracak.