Türk vatandaşından Millet farkı isteyen otele denetleme! Bakanlık açıkladı

Antalya'da bir otel rezervasyon sonrasında müşteriden millet farkı adı altında fazla para istemişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı o Otel için denetleme başlattı.

Türk vatandaşından Millet farkı isteyen otele denetleme! Bakanlık açıkladı

Bir Türk vatandaşı sosyal medyada yaptığı paylaşımda Antalya'da bir otele yabancı internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptırdığını ve otele gittiğinde Türk olduğu anlaşılınca millet farkı adı altında ekstra para istendiğini söylemişti. Sosyal medyada gündem olan o iddialarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

BAKANLIK DENETLEME BAŞLATTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak Antalya'da rezervasyon sonrasında Türk vatandaşı müşteriden Millet Parkı adı altında fazla para istendiği iddiaları üzerine otelle ilgili denetim için kontrolör görevlendirildiğini bildirdi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan bakanlık konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak, Bakanlığımızca otelden resmi savunması istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır."