SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Dikkat! SON DAKİKA Emekli Maaş Ödeme Tarihleri Değişti

SSK ve bağ-kur emeklileri için son dakika haberi. Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme tarihleri güncellendi. Peki Emekli maaşları ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Dikkat! SON DAKİKA Emekli Maaş Ödeme Tarihleri Değişti

SSK ve bağ-kur emeklisi Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme tarihlerini merakla takip ediyor. SGK'dan önemli bir son dakika açıklaması yapıldı. Emekli maaş ödemeleri ile ilgili güncelleme yapıldı. Mayıs ayında takvim zamanında izleyecek ancak Haziran ayında maaş ödemeleri değişiyor. Özellikle ayın 17 ve 26'sı arasında maaş alan emeklilere özel haber var. Bir defaya mahsus olmak üzere emekli maaşı ödeme tarihleri öne çekiliyor. SGK emekli maaşı ödeme takvimi ve detaylar haberimizde…

TBMM'de geçtiğimiz yolu kabul edilen EYT yasasının hayata geçmesiyle birlikte Yaklaşık 5 milyon vatandaş emekli oldu. Böylece Türkiye'de emekli kişi sayısı 16 milyonu aştı. Tarihinin en yüksek seviyesinde emekli sayısına ulaşan Türkiye'de emekli maaşı alan vatandaşlar enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiriyor. Emekli maaşı ile ay sonunu getirmekte zorlanan vatandaşlar Her yeni ayda maaş ödeme takvimini yakından takip ediyor. SGK Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimi de belli oldu. Emekliler için ödemeler 15 Mayıs'ta başlıyor. Ancak Haziran ayı maaş ödemeleri ile ilgili önemli bir sürpriz var.

EMEKLİ MAYIS 2024 MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Milyonlarca emeklinin beklediği Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyuruldu. SGK tarafından alınan kararlar doğrultusunda kuruma göre emekli maaşları farklı tarihlerde hesaplara yatıyor. Yayınlanan yeni takvime göre memur emeklisi yani 4C emeklisi olanlar 15 Mayıs'ta maaş ödemelerini alacak. SSK ve bağ-kur emeklisinde ise takvim biraz farklı işliyor. Bu emekliler için emekli tahsis numarasına göre farklı günlerde ödeme yapılıyor.

SGK'dan yapılan açıklamaya göre SSK ve bağ-kur emeklisinde emekli tahsis numarası sonuna göre ödemeler netleşti. SSK emeklileri emekli tahsis numarası son hanesine göre 17-25 Mayıs arasında Mayıs 2024 emekli maaşlarını alacak. Bağ-kur emeklileri de yine emekli tahsis numarası sonuna göre 25-28 Mayıs arası Mayıs 2024 maaş ödemelerine kavuşuyor.

ssk-ve-bag-kur-emeklileri-dikkat-son-dakika-emekli-maas-odeme-tarihleri-degisti-2.jpg

HAZİRAN AYI MAAŞ ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLEBİLİR

SGK'dan yapılan açıklamada Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takviminde bir değişiklik yapılmadığı bildirildi. Yani her ay olduğu gibi maaş ödemeleri 15 Mayıs'ta başlayacak 28 Mayıs'ta sona erecek. Ancak haziran ayı için bir istisna gündemde. Haziran ayında Kurban Bayramı'nın 14 Haziran tarihine denk gelmesi nedeniyle emekli maaşı ödemelerinin de öne çekilmesi bekleniyor. Özellikle 17 ve 26 Haziran tarihlerinde maaş olacak emekliler bayram nedeniyle daha erken tarihte maaşlarına kavuşabilir.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilerin gündemindeki diğer bir konu ise emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri oldu. Şu an için SGK'dan net bir açıklama yapılmadı. Ancak 10 Haziran tarihine kadar emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödemelerinin tamamlanacağı tahmin ediliyor.