SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da balkon konuşması gerçekleştirdi. Erdoğan, 'Türk milleti mesajını vermiştir' dedi.

SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

Türkiye, 31 Mart Pazar günü sandığa gitti ve Yerel Seçimler için oyunu kullandı. Yerel Seçimler sona ererken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da balkon konuşması geldi. Ankara'da balkon konuşması gerçekleştiren Erdoğan, '31 Mart bizim için bir bitiş değil aslında bir dönüm noktasıdır' dedi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

'DOĞRULARIMIZIN SAYISINI ARTIRACAĞIZ'

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak daha önceki seçimler gibi bu seçime de yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına teşekkür ederek başladı. Konuşmasının devamında seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, '31 Mart seçiminin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız. Eksiğimiz varsa tamamlayacağız, doğrularımızın sayısını artıracağız. Bir sonraki seçimlere kadar olan dönemi, her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hatamızı telafi ettiğimiz kapsamlı bir muhasebe zeminine dönüştüreceğiz.' dedi.

son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-aciklama-yapiyor.jpg

'ÇİZGİMİZDEN SAPMAYACAĞIZ'

AK Parti ve Cumhur İttifakına oy verenlerle birlikte demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkesin kazandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti fark etmeksizin iradesini serbestçe sandığa yansıtan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Seçim sonuçlarının tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, 'Milletimiz tarafından seçilen Büyükşehir Belediye Başkanlarını, il, ilçe, belde başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini, muhtarları ve azaları tek tek kutluyorum. Görev süresince atalete kapılmadan, temsil ettikleri şehrin ve sakinlerinin taleplerini yerine getirmeye gayret edeceklerine bütün kalbimle inanıyorum. Biz de hükümet olarak şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz.' dedi. Bundan sonra da eser ve hizmet siyasetiyle farkımızı ortaya koyacağız diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Milletimizin yetki verdiği yerlerde gerçek belediyecilik vizyonumuzu inşallah kararlılıkla hayata geçireceğiz. Milletimizin farklı tasarrufta bulunduğu yerlerde de güveni yeniden inşa edecek, çok daha güçlü bir şekilde gönülleri fethetmenin yollarını arayacağız. Son 21 yıldır nasıl reformlarımızla, icraatlarımızla, yatırımlarımızla, projelerimizle konuştuysak inşallah önümüzdeki 5 sene boyunca da bu çizgimizden sapmayacağız.' ifadelerine yer verdi.

son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-aciklama-yapiyor-001.jpg