SON DAKİKA CHP’nin kazandığı belediyeye kayyum atandı

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından itiraz süreci devam ederken gözler itirazın geldiği Kayseri Pınarbaşı ilçesine çevrilmişti. CHP’nin seçimi önde tamamladığı Pınarbaşı ilçesinde MHP’nin itirazları sonrası seçimin yenilenmesine karar verilmişti.

SON DAKİKA CHP’nin kazandığı belediyeye kayyum atandı

Kayseri Pınarbaşı ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz gelmişti. CHP’nin seçimi önde tamamladığı Pınarbaşı ilçesinde MHP’den seçim sonuçlarına itiraz gelmiş ve bu itiraz üzerine CHP de belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesine yönelik kararın kaldırılmasını talep etmişti. YSK, CHP’nin talebini değerlendirdi ve bu talebi reddederek Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Pınarbaşı ilçesinde 2 Haziran 2024 tarihinde tekrarlanacak seçime kadar belediyeyi Vali Yardımcısı yönetecek.

PINARBAŞI İLÇESİNDE SEÇİMLER YENİLENECEK

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin ardından itiraz süreci devam ederken Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin seçimi önde tamamladığı sonuçlara itiraz gelmişti. Bu itirazın ardından CHP de seçimin iptali ve yenilenmesine yönelik kararın kaldırılması için talepte bulundu. YSK değerlendirmelerini yaptı ve CHP'nin bu talebi reddedildi. YSK, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

2 HAZİRAN'A KADAR BELEDİYEYİ VALİ YARDIMCISI YÖNETECEK

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki seçimlerin tekrarlanması kararı verilirken belediyeye kayyum atandı. Pınarbaşı Belediyesi'ni 2 Haziran'a kadar Vali Yardımcısı yönetecek. Konuyla ilgili Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

'31 Mart 2024 tarihinde ilimiz Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 2 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmiştir. Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na, seçimlerin yenileneceği tarih olan 2 Haziran 2024 tarihine kadar Valilik makamının oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir.'