Meteoroloji o illeri tek tek uyardı! Sıcaklıklar düşüyor yağış geri dönüyor

Meteoroloji 4 Nisan 2024 hava durumu tahminleri yayınlandı. Yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları düşecek birçok bölgede sağanak yağış başlayacak. İşte meteoroloji son hava durumu tahminleri…

Meteoroloji o illeri tek tek uyardı! Sıcaklıklar düşüyor yağış geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Hava sıcaklıkları Türkiye genelinde günlerdir mevsim normallerinin üstünde seyrediyordu. Yayınlanan yeni rapora göre hava sıcaklıkları düşüyor. Ayrıca Yurt genelinde birçok bölgede de sağanak yağışlar geri dönüyor. Meteoroloji 4 Nisan 2024 hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

O BÖLGELERDE SAĞANAK YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre akşam saatlerinde ve Gece saatlerinde Bolu'nun doğduğu, Doğu Karadeniz Bölgesi, Kastamonu, Karabük'ün güneyi, Çankırı, Sinop, Çorum, Samsun'un Batı ilçeleri, Sivas, Kars, Ardahan ve Erzurum'un Kuzey çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar bölümünde yağış bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Yurt genelinde yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. Ancak Kars Ardahan ve Erzurum'un Kuzey çevrelerinde gece saatlerinden itibaren Karla Karışık Yağmur ve kar yağışı görülebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kar erimesi nedeniyle çığ tehlikesi ve heyelan riski olabileceğini bildirdi.

meteoroloji-o-illeri-tek-tek-uyardi-2.jpg

BUGÜN HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteorolojinin son hava durumu tahmin raporuna göre kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarında 2 ila 6 derece arasında düşüş bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklıkta herhangi bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Bugün Rüzgar genellikle güneyi ve Doğu yönlerden esecek. Kuzey kesimlerde ise Kuzeyli yönlerden hafif ve ara sıra ortaya şiddete bir rüzgar bekleniyor.