Marmara ve Ege'de Dikkat! Toz Taşınımı Geliyor, Camı Kapıyı Sıkı Sıkı Kapatın

Marmara ve Ege’ye kritik uyarı geldi. Toz taşınımı geliyor. O günlere dikkat. İşte detaylar…

Marmara ve Ege'de Dikkat! Toz Taşınımı Geliyor, Camı Kapıyı Sıkı Sıkı Kapatın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgeleri için hafif toz taşınımı uyarısı yaparak vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Ülke genelinde yağış beklenmezken, sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

HAVA DURUMU: GÜNEŞLİ AMA DİKKATLİ BİR HAFTA BAŞLIYOR

Türkiye genelinde yağış beklenmeyen bir hafta başlarken, kuzey, iç ve batı kesimler parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Marmara ve Ege'de hafif toz taşınımı gözlemlenecek.

RÜZGAR VE SICAKLIK DURUMU: BAHAR HAVASI DEVAM EDİYOR

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam ederken, rüzgarlar genellikle güneyli yönlerden esiyor. İç ve doğu kesimlerde kuzeyli rüzgarlar hafif ve orta kuvvette esecek.

ÇIĞ VE HEYELAN UYARISI: DOĞU ANADOLU VE DOĞU KARADENİZ'DE RİSK ALTINDA

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Vatandaşlar riskli bölgelerde tedbirli olmalı.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, ülke genelinde bahar havası kendini gösterirken, Marmara ve Ege bölgelerinde yaşanabilecek hafif toz taşınımına karşı vatandaşlar uyarılıyor. Güneşli günlerin tadını çıkarırken, özellikle toz taşınımı riskine karşı dikkatli olunması gerekiyor.