İstanbul’daki yangında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

İstanbul’da tadilatta olan gece kulübünde meydana gelen yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Dün öğle saatlerinde meydana gelen yangın tüm Türkiye’yi üzüntüye boğarken yangında yaşamını yitirenlerin isimleri belli oldu.

İstanbul’daki yangında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Gayrettepe’de meydana gelen yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı bilgisine yer verilmişti. Dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen yangının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edilmişti. İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine giderek ekiplerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak bilgi aldı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu yangın söndürüldü ve soğutma çalışmaları başladı. İstanbul Valisi Davut Gül, gece kulübünün 1987 yılında aldığı bir ruhsat olduğunu, bu ruhsatın 2018 yılında yenilendiğini söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe’de 16 katlı bir binanın en alt katındaki gece kulübünde tadilat esnasında yangın çıktı. Tadilatta olan gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Yangının ihbarı üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle yangına müdahalede bulundu. Yangın söndürülürken soğutma çalışması başlatıldı. Yangında hayatını kaybeden 29 kişiden 28’inin isimleri belli oldu. Meydana gelen yangında; Ahmet Sever, Ahmet Uzun, Alparslan Salih Derelioğlu, Atanur Aladağ (aşçı), Barış Güngör, Emrah Demiroğlu, Fahrettin Korkut (asansör işçisi), Gökhan Yıldırım, Kadir Orhonoğlu (tadilat işçisi), Mehmet Okumuş, Özkan Baş, Sinan Yılmaz, Adem Özçelik, Ahmet Kartal, Ahmet Mehduş, Akın Kıhrı (kaynak ustası), Binali Çayır, Cengiz Aksoy, Efe Demir, Gökay Tevlek (DJ), Gökhan Akbulut, Hüseyin Ak, Kadir Orhanoğlu, Muhammet Ali Yıldırım (mobilyacı), Ramazan Altan, Shır Agha Bigzade, Şivan Dolu, Yılmaz Kıhrı (kaynak ustası).

istanbul-daki-yanginda-hayatini-kaybedenlerin-kimlikleri-belli-oldu.jpg

istanbul-daki-yanginda-hayatini-kaybedenlerin-kimlikleri-belli-oldu-001.jpg

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gayrettepe’deki yangınla ilgili bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Bakan Tunç, yangınla ilgi adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. İstanbul Valiliği’nden yapılan son dakika bilgilendirmesinde 6 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedilmişti. Gözaltına alınan şüphelilerin, söz konusu işletmenin mesul müdürü kasten yaralamadan suç kaydı olan İ.Ş., iş yeri ortağı M.M.C., iş yeri ortağı kasten yaralamadan suç kaydı olan Ş.Ş., cinsel tacizden suç kaydı olan muhasebeci S.A., işletme müdürü kasten yaralamadan suç kaydı olan A.A.P., tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. isimli 6 şahıs olduğu öğrenilmişti. Aktarılan son dakika bilgisinde ise olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 8’e yükseldi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.