İsrail’in jet yakıtları Türkiye’den gidiyor iddiasına yalanlama! Gerçek başka çıktı

Sosyal medyada paylaşılan ‘İsrail’in jet yakıtları Türkiye’den gidiyor’ iddialarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İsrail’in jet yakıtları Türkiye’den gidiyor iddiasına yalanlama! Gerçek başka çıktı

Bazı sosyal medya hesaplarında İsrail’in jet yakıtlarının Türkiye’den gittiğine dair iddialar yer almıştı. Sosyal medyada paylaşılan bu iddia sonrasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı bilgisine yer verilen açıklamada, Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail’e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtı olduğu belirtildi. İşte detaylar…

AÇIKLAMA GELDİ

Ortaya atılan iddialar sonrasında açıklama yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ‘Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun verilerinde de görülen jet yakıt satışının İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Bahse konu yakıt, İsrail’e gönderilen bir yakıt değil, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail’e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtıdır. Yakıt alan uçakların tamamı yolcu uçağıdır. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülen manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz. Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan İsrail’in jet yakıtları Türkiye’den gidiyor iddiası doğru değildir.’ denildi.

israil-in-jet-yakitlari-turkiye-den-gidiyor-iddiasina-yalanlama-gercek-baska-cikti.jpg

HALUK BAYRAKTAR’DAN AÇIKLAMA

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da sosyal medya üzerinde kendi fotoğrafı kullanılarak öne sürülen iddialara sert bir şekilde tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından söz konusu iddialarla ilgili açıklama yapan Haluk Bayraktar, ‘Sosyal medyada Baykar ve yöneticileri aleyhine alçakça ve şerefsizce uçak yakıtı konusunda bir iftira kampanyası yürütülüyor. Baykar, Türkiye’den Gazze’ye en büyük insani yardımı gerçekleştirmiş bir firmadır. Firmamızın tek faaliyet alanı insansız hava aracı sistemleridir. Bu iftiraları yayanları mahkemeye verip takipçisi olacağım. Oluşacak tazminatlar da yine Gazze’ye yardım olarak aktarılacaktır.’ dedi.

israil-in-jet-yakitlari-turkiye-den-gidiyor-iddiasina-yalanlama-gercek-baska-cikti-001.jpg