Hava sıcaklıkları düşüyor! MGM'den son dakika kritik uyarı: O iller dikkat

Meteorolojiden son dakika kritik uyarı geldi. Hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağış geri dönüyor. İşte il il hava durumu tahminleri…

Hava sıcaklıkları düşüyor! MGM'den son dakika kritik uyarı: O iller dikkat

Nisan ayının ilk günlerinden itibaren özellikle Batı bölgelerde hava sıcaklıkları hissedilir derecede artmış hatta bazı illerde 30 dereceye kadar dayanmıştı. Vatandaşlar baharın gelişine sevinirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü kritik uyarıyı yayınladı. Bazı bölgelere sağanak yağış toz taşınımı ve çığ uyarısı yapıldı. Son dakika yağış beklenen iller ve detaylar haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan son raporlara göre, Kuzey iç ve batı kesimlerde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Artvin, Rize Sinop çevreleri ile Samsun'un Batı ilçelerinde ve Trabzon'un Doğu bölgelerinde ise sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde bazı iller için ise kar yağışı uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre Ardahan çevrelerinde Karla Karışık Yağmur yüksek bölgelerde ise kar bekleniyor. Hava diğer bölgelerde açık ve az bulutlu olacak.

MARMARA VE EGE'YE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara ve Ege bölgesi için ise hafif toz taşınımı uyarısında bulundu. Bu bölgelerde, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Ancak Bugünden itibaren hava sıcaklığının yavaş yavaş düşmesi ile birlikte Marmara ve Ege'de de sağanak yağışların geri döneceği tahmin ediliyor.

mgm-uyari-2.jpg

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Meteorolojiden bir uyarıda Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve Doğu kesimlerine geldi. Bu bölgelerde hala kar örtüsünün bulunduğu yerlerde kar erimesi ve heyelana dikkat edilmesi konusunda uyarı yapıldı.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığı batı ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece arasında azalacak. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bugün Rüzgar genellikle Güney ve Doğu yönlerden zamanla kuzey ve iç kesimlerde Kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvetli olacak.

Meteorolojiden Marmara ve Ege bölgesi için hafif toz taşınımı uyarısı yapıldı. Toz taşınımı sırasında vatandaşların tedbirli olmaları istendi.