Emekliye yüzde 15,06 İLAVE ZAM! Bakan Mehmet Şimşek müjdeledi

SSK ve bağ-kur emekli maaşı zammı son dakika… Bakalım Mehmet Şimşek duyurdu, yüzde 15.06 zam kesinleşti. Emekliye zam son dakika gelişmeleri haberimizde…

Emekliye yüzde 15,06 İLAVE ZAM! Bakan Mehmet Şimşek müjdeledi

Son dakika haberi SSK ve bağ-kur emeklisi için geldi. Emekli maaş zammı için bir veri daha belli oldu. Temmuz 2024'e kadar geçerli zam oranlarını Ocak ayında öğrenen emekliler yılın ikinci yarısını bekliyor. Emekli maaşı zammı enflasyon verileri doğrultusunda belirleniyor. 2024 temmuz zammı için bir veri Daha bugün netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan enflasyon açıklaması sonrası emeklinin şimdiden %15,06 zam alması kesinleşti. Ayrıca refah Payı artışı da bu zam oranlarına eklenecek. Hala beklenen 3 aylık veride bulunuyor. Peki bakan Şimşek Emekliye ne kadar zam verecek? Emekli maaşı hesaplama tablosu ve son dakika gelişmeleri haberimizde…

EMEKLİLERE YÜZDE 49,25 ZAM YAPILMIŞTI

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, emekli maaşlarına yapılan zam oranı da netleşti. Yılın ilk altı ayında emekliye verilen ek zam ile birlikte toplam zam oranı yüzde 49,25 oldu. Türkiye'deki yaklaşık 16 milyon emekli vatandaş, Temmuz ayında maaşlarının yeniden artırılmasını bekliyor.

MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ANLAMA GELİYOR?

TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyonu aylık bazda yüzde 3,16, yıllık bazda ise yüzde 68,50 olarak gerçekleşti. Bu oranlar, asgari ücret, emekli ve memur zammı gibi birçok gelir ve ödemede belirleyici olacak.

emekli-kok-maas-zammi-4-001.jpg

BAKAN ŞİMŞEK'TEN 4 KRİTİK MADDE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kalıcı refah artışının temelinde tek haneli enflasyonun yattığını vurgulayarak, önemli 4 maddeyi gündemine aldı. Bu maddeler arasında öngörülebilir ücret artışları, sıkı para ve maliye politikaları, ihracat teşvikleri ve kamuda tasarruf yer alıyor.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI NE OLACAK?

Emekli ve memur zamları yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında, 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,57 zam alırken, ek olarak yüzde 11,68'lik refah payı ile toplam yüzde 49,25 zam almış oldular.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı, 7500 TL'den 2500 TL ilave iyileştirmeyle 10.000 TL'ye çıkarıldı. Bu rakama yüzde 4 ek ödeme de eklenerek, Hazine desteğiyle maaşı 10.000 TL'ye ulaşmayan emeklilere tamamlama ödemesi yapılıyor.

TEMMUZ AYINDA BEKLENEN ZAM ORANI

Temmuz ayında emekli maaşlarında beklenen zam oranı, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için senede iki kez belirlenen 6 aylık enflasyon oranına bağlı olarak artacak. Şimdiden, 3 aylık enflasyon oranı yüzde 15,06 olarak hesaplandı ve bu rakam Temmuz zammı için önemli bir gösterge.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMASI

Emekli ve memur maaş zammı, enflasyon oranları ve aynı zamanda refah payı ile birlikte belli oluyor. memurlar yine Toplu sözleşme zammı da alıyor. 3 aylık enflasyon verisi doğrultusunda memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış da belirleyici rakamlar şöyle:

3 aylık enflasyon: Yüzde 15,06

3 aylık SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,06

Memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 10

Memur enflasyon farkı dahil zam oranı: Yüzde 10,05

Temmuz 2024 emekli ve memur maaş zammının kesin olarak belli olması için hala 3 aylık veri bulunuyor. bu veriler Temmuz ayının ilk haftasında açıklanacak.