Emekliye 4500 TL’lik ikramiye geliyor! TBMM onayladı

Emekliye yeni ek para geliyor. TBMM onayladı, bayram ikramiyesine ek 4500 TL daha ödeme yatacak.

Emekliye 4500 TL’lik ikramiye geliyor! TBMM onayladı

17 milyon emeklinin maaşı yılbaşında değişti. Ocak 2024 zamları emekliler için ne yazık ki az kaldı. Emekli de bunun tepkisini dün yapılan seçimlerde gösterdi. Milyonlarca emekli sandığa gitmezken seçim sonrası için sürpriz bir haber geldi. Emekliler için yeni düzenlemeler yolda. SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi, EYT emeklisi için ek düzenlemelerle az yapılan zam telafi edilmeye çalışılacak. Nisan ayı için emeklilerin beklentileri hala yüksek. Özellikle de seçimde hükümete bir mesaj veren emekliler, yeni ek gelir fırsatları bekliyor. Peki emekli için hangi düzenlemeler yapılacak? İşte emekliyi bekleyen yeni ek ödemeler…

Emekliler ne yazık ki hayat pahalılığı ve enflasyon konusunda zor günler geçiriyor. Bu durum sandıklara da yansıdı. Emekli maaşı alan vatandaşlar ek zam beklentilerine karşılık alamayınca sandığa gitmeyerek hükümete tepki gösterdi. Aslında seçim öncesinde emekliyi yakından ilgilendiren bir çok açıklama gelmişti. Ancak yapılması planlanan bu düzenlemeler seçim öncesine yetişmeyince tepkiler geldi. her ne kadar hükümet bir çok il ve ilçeyi kaybetmiş olsa da seçim sonrası için emekliye yönelik hazırlıklar var. Ünlü gazeteci Cem Küçük, emekliler için yapılacak yeni ek ödemeleri ve düzenlemeleri anlattı.

EMEKLİLERE "DEVLET KARTI" İLE BÜYÜK DESTEK!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, en düşük maaş alan ve ek geliri olmayan emeklilere yönelik "Devlet Kartı" projesini hayata geçiriyor. Bu kart ile emeklilerin doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında önemli bir destek sağlanacak. Bu desteklerin toplamı ise 4500 TL’ye kadar ulaşacak. Yani emekliler devletten aylık 4500 TL maaşa ek ödeme almış olacak. Böylece en düşük emekli maaşı alan emeklinin aylık geliri 14.500 TL’ye yükselmiş olacak.

EMEKLİLERE HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK YARDIM

"Devlet Kartı", özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler için büyük bir kolaylık sağlıyor. Kart, doğalgaz, gıda ve elektrik gibi temel ihtiyaçlar için yardım kapsamında kullanılacak.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ GÜZEL HABER

Projenin detayları Yücel Kayaoğlu'nun özel haberinde yer aldı ve ünlü gazeteci Cem Küçük tarafından kamuoyuna duyuruldu. Hazırlıkların Ramazan Bayramı öncesinde tamamlanarak resmiyet kazanması ve emeklilere müjde olarak sunulması bekleniyor.