Emeklilikte Büyük Reform! Esnafa ve Ev Kadınlarına Devlet Desteği

Sosyal güvenlik sistemine kapsamlı düzenleme. Emekliler, küçük esnaflar ve ev kadınlarına müjde geldi.

Emeklilikte Büyük Reform! Esnafa ve Ev Kadınlarına Devlet Desteği

Sosyal Güvenlik sisteminde büyük reform yolda. Ev hanımları ve bağ-kurluları için yepyeni düzenlemelerle erken emeklilik fırsatı geliyor. Devlet hem bağ-kurlulara hem de ev hanımlarına destek verecek. Aylık prim desteği sayesinde ev hanımları isteğe bağlı sigorta kapsamında erken emeklilik hakkına sahip olacak. Bağ-kurlular için de prim indirimi yolda. Tam 1800 gün pirin indirimi ile birlikte bağ-kurlu çalışanlara 5 yıl erken emeklilik geliyor. SGK'dan büyük emeklilik ve formu ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde…

Sosyal güvenlik sisteminde radikal değişiklikler öngören yeni bir Torba Yasa, emekliler, küçük esnaflar ve ev kadınları için önemli müjdeler içeriyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un duyurduğu bu yenilikler, geniş bir kesimin yüzünü güldürecek. İşte reformun detayları...

KÜÇÜK ESNAFLARA EMEKLİLİK KOLAYLIĞI

Yaklaşık 1 milyon küçük esnafı ilgilendiren bu düzenleme ile Bağ-Kur prim günü şartı 7.200 güne düşürülüyor. Böylece küçük esnafların emeklilik yolu daha da kolaylaşıyor. Gerekirse daha geniş bir kesimi kapsayacak şekilde bu düzenleme genişletilebilecek.

emeklilikte-buyuk-reform-esnafa-ve-ev-kadinlarina-devlet-destegi-2.jpg

EV KADINLARINA PRİM ÖDEMESİNDE BÜYÜK İNDİRİM

Ev kadınları için de sevindirici bir haber var; isteğe bağlı Bağ-Kur prim ödemeleri için sağlanacak 1/3 oranındaki indirim ile en düşük prim ödemesi 6.400,80 TL'den, devletin karşılayacağı 2.133,60 TL ile birlikte daha erişilebilir bir seviyeye iniyor. Bu, ev kadınlarının sosyal güvenlik haklarından daha kolay yararlanmalarını sağlayacak.

ANNELERİN EMEKLİLİKTE YIPRANMA PAYI AVANTAJI

Annelere yönelik olarak, emeklilikte yıpranma payı sağlanacak olması, annelerin emeklilik hakları açısından büyük bir avantaj sağlayacak. Bu düzenleme, annelik görevlerinin sosyal güvenlik sistemi tarafından tanınması anlamına geliyor

MEMURLARA EK GÖSTERGE GENİŞLEMESİ

Memurlar için ek gösterge düzenlemesi de gündemde. Birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, emekli maaşları ve ikramiyelerinde artış sağlayacak.

EMEKLİ AYLIKLARI DA YENİDEN DÜZENLENECEK

Emekli aylıkları, Torba Yasa kapsamında değerlendirilecek konular arasında yer alıyor. Bu, emekliler için olası iyileştirmeler anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl genel seçimlerden hemen sonra büyük emeklilik ve formu ile ilgili güzel haberi vermişti. Erken emeklilikle ilgili birçok düzenleme hayata geçiriliyor. Yeni düzenlemelerin kapsamı ile ilgili torba yasada önemli bilgiler var. Ancak Elbette tam olarak açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde bayramdan hemen sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Bu konuda da daha kapsamlı ve detaylı bilgileri kamuoyuna duyuracağı tahmin ediliyor. Yeni erken emeklilik düzenlemeleri ile birlikte ilk etapta 1.6 milyon kişinin emeklilik hakkını elde edeceği tahmin ediliyor.