Emeklilere Sürpriz Müjde! Ayın 17'si ve 18'inde Maaş Alanlara Özel Ödeme Bugün Yatıyor

Milyonlarca emekli bugünü bekliyordu. Sabah saatlerinde açıklama geldi. Her ayın 17’si ve 18’inde maaş alan emekliye ödemeler yatıyor. Hemen hesaplarınızı kontrol edin.

Emeklilere Sürpriz Müjde! Ayın 17'si ve 18'inde Maaş Alanlara Özel Ödeme Bugün Yatıyor

Emeklilere Sürpriz Müjde! Ayın 17'si ve 18'inde Maaş Alanlara Özel Ödeme Bugün Yatıyor!

Ramazan Bayramına sayılı günler kala milyonlarca emeklinin beklediği ödemeler başlıyor. 16 milyon emekli için karşılıksız, geri ödemesiz bayram ikramiyesi verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılından beri ödenen bayram ikramiyesinin miktarını güncelledi. Emeklilere bu yıl her bayram için 3’er bin TL olmak üzere toplamda 6000 TL’lik ikramiye ödenecek. Merakla beklenen ikramiye ödeme takvimini ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı. İşte ayın 17’si ve 18’inde maaş alan emekliye günün müjdesi…

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi 16 milyon emeklinin merakla beklediği ikramiyelerin ödeme takvimi açıklandı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyeleri, belirlenen tarihlerde hesaplarına yatırılacak. Emekliye bu sabah ilk ödeme için müjde geldi. Bayram ikramiyesini dört gözle bekleyen emekliler hemen baksın. Ödemeler hesaplara yatmaya başlıyor.

emekliye-surpriz-mujde-1.jpg

SSK EMEKLİLERİNİN İKRAMİYE TAKVİMİ

SSK'dan emekli olan vatandaşlar için ikramiye ödeme günleri şöyle: Ayın 17’si ve 18’inde maaş alan emekliler için 2 Nisan; 19, 20, 21, 22'sinde maaş alanlar için 3 Nisan; 23, 24, 25, 26'sında maaş alanlar için ise 4 Nisan.

BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN ÖDEME GÜNÜ

Bağ-Kur emeklileri, bayram ikramiyelerini 5 Nisan günü hesaplarında bulacak. Bu grup için belirlenen tek ödeme günü, sabırsızlıkla bekleyişin son bulacağı anı işaret ediyor.

emekliye-surpriz-mujde-4.jpg

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLERİNİN ÖDEME PLANI

Emekli Sandığı'ndan emekli olanlar için de ödeme takvimi netleşti. Ayın 1'i ve 2'sinde maaş alanlar için 2 Nisan; 3, 4 ve 5'inde maaş alanlar için ise ikramiyeler 3 ve 5 Nisan tarihlerinde yatırılacak.

Ramazan Bayramı'na özel olarak belirlenen bu ödeme takviminin duyurulması, milyonlarca emeklinin yüzünü güldürdü. Belirtilen tarihlerde hesaplarına yatırılacak ikramiyelerle birlikte, emekliler bayrama biraz olsun maddi rahatlıkla girecekler. Bu özel günlerde verilecek destek, emeklilerin hayat standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlayacak.

emekliye-surpriz-mujde-2.jpg

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Bayram ikramiyesi ödemeleri için düğmeye basılırken kimler ikramiye alacak sorusu da gündemde. Bayram ikramiyesi, emekli maaşı alanların yanı sıra dul ve yetim aylığı alanlara, şehit yakınlarına, gazilere, güvenlik korucularına, terörden zarar gören sivil vatandaşlara ve malüllük aylığı alanlara ödeniyor. Bu grupta yer alan kişilerin ödemeleri de yukarıda belirtildiği gibi maaş alma tarihlerine göre değişiklik gösteriyor.

emekliye-surpriz-mujde-3.jpg

NİSAN AYI EMEKLİ MAAŞI ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

Emekliler ikramiye ödemelerinin yanı sıra emekli maaş ödeme tarihlerinde öne alınmasını bekliyor. Nisan 2024 emekli maaşı ödemelerine ilişkin hala bir açıklama yapılmadı. Seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir hamle bekliyor yapması bekleniyordu ancak açıklama gelmemesi de bir yandan emeklileri endişelendiriyor. Emekli maaş ödeme Tarihlerine ilişkin yeni bilgi gelmesi halinde sizlerle paylaşacağız.