Beyoğlu’ndaki İsrail protestosu ile ilgili İçişleri Bakanı’ndan açıklama

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki protesto görüntüleri kısa sürede gündem olmuş ve İsrail’i protesto etmek için toplanan kalabalıkta gözaltına alınanlar olduğu belirtilmişti. Olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan açıklama geldi.

Beyoğlu’ndaki İsrail protestosu ile ilgili İçişleri Bakanı’ndan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Beyoğlu’ndaki protestonun ardından çıkan olaylar ve göz altılarla ilgili açıklama yaptı. Çıkan olaylarda gözaltına alınan 43 kişiden 38’inin serbest bırakıldığını duyuran Bakan Yerlikaya, 5 kişinin ifadesinin alındığı ve haklarında adli işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca Bakan Yerlikaya, 2 emniyet görevlisinin de açığa alındığını açıklamasına ekledi.

38 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde kalabalık bir grup, İsrail’i protesto etmek için toplandı. Protesto sonrasında çıkan olaylarda 43 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi. Çıkan olaylarda gözaltına alınan 43 kişiden 38’inin serbest bırakıldığını duyuran Bakan Yerlikaya, 5 kişinin ise ifade işlemlerinin ardından hakkında adli işlem yapıldığını aktardı.

beyoglundaki-israil-protestosu-ile-ilgili-icisleri-bakanindan-aciklama.jpg

2 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın açıklamasında olayların ardından 2 polisin açığa alındığı bilgisi de yer aldı. Bakan Yerlikaya, 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını duyurduğu açıklamasında; ‘Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.’ ifadelerine yer verdi.

beyoglundaki-israil-protestosu-ile-ilgili-icisleri-bakanindan-aciklama-001.jpg