Bayram tatiline çıkacaklar dikkat! Kar yağışı ve sağanak yolda 10 günlük harita geldi

Bayram tatili için hazırlık yapanlar “Bayramda hava nasıl olacak” sorusuna yanıt arıyor. 10 günlük yağış haritası yayınlandı. Kar ve sağanak yağış yolda. Nisan ortasında yağış sürprizi geliyor.

Bayram tatiline çıkacaklar dikkat! Kar yağışı ve sağanak yolda 10 günlük harita geldi

Son dakika bayramda hava durumu nasıl olacak? Ramazan Bayramı tatilinin 9 günü olması ile birlikte birçok kişi bayram için plan yapmaya başladı. Bir yandan da Bayramda hava nasıl olacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Meteoroloji kaynakları 10 günlük yağış haritasını paylaştı. Bayrama kısa süre kala peş peşe uyarılar geldi. Bayramda kar yağışı ve sağanak alarmı var. Peki hangi illerde Yağış var? Bayramda hava nasıl olacak?

Türkiye'ye geçtiğimiz yıl yaz aylarında El Nino etkisiyle adeta yanıt kavruldu. Aşırı sıcaklıklar Türkiye genelinde etkili olurken yağışların olmaması da kuraklık endişesini beraberinde getirdi. Kış ayları da bir hayli kurak ve sıcak geçti. Şimdi ise gözler Ramazan Bayramı'nda hava durumuna çevrildi. Peki Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak? Bayramda yağış var mı? 10 günlük hava durumu tahminleri ve yağış haritası açıklandı.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Küresel ısınma tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ediyor. Bu yıl 53 Yılın en sıcak kış mevsimi yaşanırken Yaz ayları da erken geldi Hatta Bahar aylarına atladık desek yeridir. El Nino etkisiyle sıcaklık artışı yaşanırken nisan ayında da rekor seviyeye ulaştı. Bu yaz içinde barajların kurulması ve kuraklık endişesi gündemde. Yine yaz aylarında peş peşe sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor. Peki Bayramda hava nasıl olacak? 9 günlük Bayram tatili sırasında hava durumu da vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. 10 günlük yağış haritası meteorolojik kaynaklar tarafından paylaşıldı.

YAĞMUR VE KAR ALARMI VERİLDİ

Hava durumu ile ilgili sosyal medya üzerinden tahminlerde bulunan Meteoroloji Bey isimli sayfa yayınladığı harita ile Bayram tatili planlayanlara kötü haberi verdi. 10 günlük toplam yağış haritasını paylaşan sayfa, Yağmur miktarını ve toplam kar miktarını açıkladı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde Bayram boyunca bol bol yağış bekleniyor. Ancak diğer bölgelerde yağış az olacak. Kuzeydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun Güney kesimlerinde ise Yükseklerde kar yağışı görülecek.