1-17 Mayıs Arası Emekliye 3'ü 1 Arada Maaş Sürprizi

SSK Bağ-kur memur emeklisine 3’ü 1 arada maaş geliyor. Ödemeler 1-17 Mayıs arası emeklinin IBAN numarasına yatacak.

1-17 Mayıs Arası Emekliye 3'ü 1 Arada Maaş Sürprizi

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş hem yeni destekleri hem de mayıs ayı maaş ödeme takvimini yakından takip ediyor. Mayıs ayı başından itibaren emekliler için hazırlanan yeni destek paketleri devreye girecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bir yandan da Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimi yakından takip ediliyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu beklenen takvimi açıklarken bir haberde bankalardan geldi. Emekliler 1-17 Mayıs arası 3’ü 1 Arada maaş alacak.

16 milyon emekli için müjdeli haber son dakika geldi. SGK Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimini duyururken aynı zamanda emeklilere ek ödemeler için de açıklama yapıldı. SSK bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin tamamı ek ödeme alacak. 1 - 17 Mayıs arası emekliye 3'ü 1 arada maaş yatacak. İşte detaylar…

1-17-mayis-arasi-emekliye-3u-1-arada-maas-surprizi-1.jpg

EMEKLİYE YENİ DESTEK PAKETİ HAZIRLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde emekli maaşı alan vatandaşlar için sürpriz haberi duyurdu. Emekli kartı uygulaması Mayıs ayı itibariyle başlıyor. Yeni uygulamada emekli için birçok destek ödemesi var. Bu karta yüklenecek olan nakit destekler emekliler tarafından istenen her yerde kullanılabilecek. Ayrıca bu kart vasıtasıyla emekliler birçok indirimden de faydalanma fırsatına sahip olacak. Emekliye uygulanacak indirimler şöyle:

BELEDİYE hizmetleri

ENERJİ destekleri

ULAŞIM destekleri

FİNANS destekleri

KONUT-KİRA destekleri

TATİL konaklama destekleri

1-17-mayis-arasi-emekliye-3u-1-arada-maas-surprizi-2.jpg

20.000 TL'YE KADAR MAAŞ PROMOSYONU DA VAR

Emekli maaşı alanlar için Mayıs ayının ikinci sürprizi Maaş promosyonu olacak nokta kamu bankalarında promosyon güncellemesi yapılması sonrası özel bankalarda Harekete geçmiş emekliye özel yeni promosyon fırsatları duyurulmuştu. Birçok bankada promosyon ücretleri artık 20.000 TL'ye kadar dayandı. En yüksek promosyon veren bankalar ise ING Bank Akbank ve Yapı Kredi Bankası oldu. Ancak Mayıs başından itibaren birçok bankanın promosyonlarına yeni güncellemeler yapacağı da tahmin ediliyor. Şu anda 18.000 TL civarında olan promosyonların Mayıs başında net 20.000 TL olacağı düşünülüyor.

1-17-mayis-arasi-emekliye-3u-1-arada-maas-surprizi-3.jpg

SGK MAYIS 2024 MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ YAYINLANDI

Emekliler için mayıs ayında güzel bir haberde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verildi. SSK bağ-kur memur emeklisi vatandaşlar için maaş ödeme takvimi de yayınlandı. Emekliler, emekli tahsis numarası sonuna göre farklı tarihlerde maaş alıyor. Buna göre Emekli Sandığı emeklisi 15 Mayıs'ta, SSK emeklisi 17-25 Mayıs arası ve bağ-kur emeklisi ise 25-28 Mayıs arasında emekli maaşı ödemelerini almış olacak.