Tek seferlik 8240 TL destek ödemesi! SGK herkese tek şartla veriyor

SGK’dan tek sefere mahsus 8240 TL destek ödemesi yapılacak. Verilecek olan yeni yardıma ilişkin açıklama geldi. Peki başvuru şartları neler?

Tek seferlik 8240 TL destek ödemesi! SGK herkese tek şartla veriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, belirli şartlar doğrultusunda 8240 TL destek ödemesi verecek. Bu maddi yardım tek sefere mahsus olarak yapılıyor. Nakit destek ödemelerine ilişkin açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu, aranan şartları da duyurdu. Peki kimler başvuru yapabilir? SGK cenaze yardımı kimlere verilir? İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı olarak çalışan kişilere yönelik bir çok destek ödemesi veriyor. Cenaze yardımı olarak bilinen o ödeme de belirli şartlar doğrultusunda tek sefere mahsus olarak veriliyor. Bu yardımdan faydalanmak için SGK tarafından bazı şartlar da aranıyor. Peki cenaze yardımı kimlere veriliyor? Cenaze yardımı alma şartları neler? İşte SGK cenaze yardımı ile ilgili merak edilenler…

CENAZE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Cenaze yardımı almak için aranan şartlar SGK tarafından açıklandı. Sigortalı olarak çalışan kişinin iş kazası, sürekli iş göremezlik raporu, meslek hastalığı, malüllük ya da yaşlılık maaşından yararlanma şartları var. Bu kişi hayatını kaybederse yakınları cenaze yardımı almak için başvuru yapabiliyor.

cenaze-yardimi-2.jpg

CENAZE YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Cenaze yardımı, vefat eden sigortalı kişinin ilk olarak eşine veriliyor. Eşi olmaması halinde çocukları eğer çocuğu da yoksa anne ve babası cenaze yardımı alabiliyor. Vefat eden sigortalı kişinin anne babası da yoksa kardeşleri cenaze yardımı alabiliyor. Devlet, bu sıralamaya göre cenaze yardımı ödemesi yapıyor. Ancak cenaze yardımı başvuruya bağlı olarak veriliyor.

CENAZE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cenaze yardımı başvurusu için yukarıda belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Şartlara uygun olan kişiler cenaze yardımı almak için SGK’ya başvuru yapabiliyor. Başvuruların dilekçe yardımı ile yapılması gerekiyor.

CENAZE YARDIMI MİKTARI NE KADAR?

Cenaze yardımı miktarı her 6 ayda bir artıyor. Enflasyona göre belirlenen cenaze yardımı SSK’lı ve Bağ-Kurlu çalışanlara 3 bin 385 TL ödenirken Emekli Sandığı emeklisi ya da çalışanı olanlara verilen cenaze yardımı miktarı ise 8 bin 240 TL oldu. Cenaze yardımı ile ilgili detaylara SGK’nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.