TCKN sonuna göre PTT ve IBAN'dan 7608 TL Destek Ödemesi! 15 Mayıs’ta başlıyor

PTT ve IBAN’dan destek ödemesi yatacak. 15 Nisan’da TCKN sonuna göre 7608 TL ödemeler başlıyor.

TCKN sonuna göre PTT ve IBAN'dan 7608 TL Destek Ödemesi! 15 Mayıs’ta başlıyor

Mayıs ayı sosyal yardım ödemeleri başlıyor. PTT ve IBAN’dan yatacak evde bakım maaşı ödemesi için tarihler belli oldu. 7608 TL nakit destek ödemesi 15 Mayıs’ta bakanlık tarafından hesaplara aktarılacak. Evde bakım maaşı Mayıs 2024 ödeme takvimi netleşti. Peki Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte evde bakım yardımı Mayıs ödemeleri…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili detayları paylaştı. Evde bakım maaşı ödemeleri ve Mayıs ayında hesaplara geçecek sosyal destek ödemeleri arasında yer alıyor. Yüz binlerce kişinin yararlandığı evde bakım maaşı Mayıs 2024 ödeme takvimi Nihayet belli oldu. Peki evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı?

MAYIS AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen en önemli sosyal yardımlardan biri olarak öne çıkıyor. Mayıs 2024 itibarıyla hesaplara geçecek olan evde bakım maaşı 15 Mayıs'ta başlayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni ödeme takvimini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 15 Mayıs'tan itibaren evde bakım parası yardımı IBAN numarası ve PTT aracılığı ile ödenecek.

tckn-sonuna-gore-ptt-ve-ibandan-7608-tl-destek-odemesi-15-mayista-basliyor-2.jpg

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2024 evde bakım maaşı miktarı yılbaşında memur maaş katsayısında yaşanan artışla birlikte belli olmuştu. Geçtiğimiz yılın Temmuz Aralık dönemi için 5.000 olarak ödemeli evde bakım maaşı Ocak Temmuz döneminde 7098 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında yapılacak zamlarla birlikte Evde bakım maaşının 9.000 TL'ye kadar çıkması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELER?

Peki evde bakım maaşı alma şartları neler? Kimler evde bakım maaşı alabilir? Evde bakım maaşı ödemeleri, bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli yakınlarına bakan kişilere veriliyor. Aranan şartlar arasında ise bu kişilerin bakıma muhtaç olduğunu kanıtlayacak tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporu ve aynı zamanda hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması yer alıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı ödemesi almak için başvuru işlemleri e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. T.C kimlik numarası ile e-devlet girişi yaparak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilir ya da T.C kimlik kartı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yapabilirsiniz. Başvuru ve onay süreci de tamamen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca yürütülüyor.