SSK ve Bağ-Kur Emeklisine ZAM FIRTINASI Başlıyor! İşte Yeni Zamlı Maaş Tablosu

Emeklilere Temmuz ayında yeni zam müjdesi. Zam oranlarına ilişkin detaylar belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine ZAM FIRTINASI Başlıyor! İşte Yeni Zamlı Maaş Tablosu

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine ZAM FIRTINASI Başlıyor! İşte Yeni Zamlı Maaş Tablosu!

Emekliye Temmuz’da yapılacak zam oranları merakla bekleniyor. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklisi kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı zammı için araştırmalar şimdiden başladı. Gözler ise Türkiye İstatistik Kurumuna çevrildi. Şu ana kadar 3 aylık enflasyon verisi açıklandı. Ancak hala 3 aylık veri de bekleniyor. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan Temmuz ayında yapılacak emekli zammına ilişkin önemli bir tahmin geldi. Peki emekli Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte merakla beklenen zam oranları…

Milyonlarca emeklinin beklentisi Temmuz ayında yüksek zam. Artık maaş zamları için geri sayım başladı. Kurban bayramından hemen sonra maaşlarda güncellemeler yapılacak. SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan milyonlarca emekliyi sevindirecek bir açıklama geldi. Temmuz’da adeta emekliye zam fırtınası olacak. Peki emekli kök maaş zammı ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur Emeklisine ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İşte SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan emekliye müjde gibi açıklamalar…

ssk-ve-bag-kur-emeklisine-zam-firtinasi-basliyor-iste-yeni-zamli-maas-tablosu-1.jpg

ZAM BEKLENTİLERİ VE YENİ MAAŞ TABLOSU

Türkiye'deki yaklaşık 16 milyon emekli, Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam miktarını büyük bir merakla bekliyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin emeklilere yapmayı planladığı zam oranlarını ve bu oranlar doğrultusunda oluşacak yeni maaş tablosunu açıkladı.

ssk-ve-bag-kur-emeklisine-zam-firtinasi-basliyor-iste-yeni-zamli-maas-tablosu-2.jpg

YETERSİZ KALAN ÖNCEKİ ZAMLAR VE YENİ ZAM ORANLARI

2023 yılı başında emeklilere yapılan %49.25'lik zam, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle yetersiz kalmıştı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında %25 oranında bir zam yapılmış, ancak bu zam yalnızca kök maaşlara uygulanmıştı. En düşük emekli maaşı ise zammın dışında bırakılmıştı.

Özgür Erdursun'a göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmeleri doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %25, memur ve memur emeklileri için %20 zam yapılması öngörülüyor. Asgari ücrete ise herhangi bir zam yapılmayacağı belirtiliyor.

ssk-ve-bag-kur-emeklisine-zam-firtinasi-basliyor-iste-yeni-zamli-maas-tablosu-3.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE ZAM BEKLENTİSİ

En düşük emekli maaşı, şu anda 10 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Ekonomistler, hükümetin geçen yılki benzer uygulamayı sürdürmeyeceği ve Temmuz ayında bu maaşları artırmayı pas geçmeyeceği yönünde beklentiler içerisinde. Eğer Temmuz'da bir artış yapılmazsa, milyonlarca emekli günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak bir duruma düşebilir. Bu nedenle, en düşük emekli maaşının yasal bir düzenleme ile 10 bin liradan %25 zamlanarak 12 bin 500 TL’ye çıkarılması bekleniyor.