SGK'dan kritik uyarı! O tarihe kadar bildirmeyen emekliye bayram ikramiyesi yok!

Bayram ikramiyesi tarihi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ancak SGK'dan emekliye kritik bir uyarı da var.

SGK'dan kritik uyarı! O tarihe kadar bildirmeyen emekliye bayram ikramiyesi yok!

SGK'dan kritik uyarı! O tarihe kadar bildirmeyen emekliye bayram ikramiyesi yok!

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili yeni gelişmeler 16 milyon emekli vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Haziran ayında kutlanacak olan kurban bayramından hemen önce emekli Bayram ikramiyesinin hesaplara geçmesi bekleniyor. SGK henüz bayram ikramiyesi tarihi ile ilgili net bir açıklama yapmadan ancak En geç 10 Haziran'da ikramiye ödemelerinin yatacağı tahmin ediliyor. Fakat SGK'dan emekli olmayı düşünen vatandaşlar için kritik açıklama geldi.

Kurban Bayramı ikramiyesi almak isteyen emeklilerin emeklilik dilekçesini vereceği tarihle ilgili süre her geçen gün daralıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, kurban bayramı ikramiyesinden yararlanabilmek için en geç 31 Mayıs Mesai bitimine kadar emeklilik dilekçesinin verilmesi gerektiğini bildirdi. Bu tarihe kadar SGK'ya bildirim yapmayanlar bayram ikramiyesi alamayacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla emeklilere bu yıl ramazan bayramı öncesi 3000 TL ve Kurban Bayramı öncesi 3000 TL olmak üzere toplamda 6.000 TL'lik bayram ikramiyesi ödenmesine karar verilmişti. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı için tamamlandı ve şimdi gözler Kurban bayramına çevrildi. Şu ana kadar sosyal güvenlik kurumundan Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Ancak emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödemelerinin En geç 10 Haziran'a kadar tamamlanacağı tahmin ediliyor.

sgkdan-kritik-uyari-o-tarihe-kadar-bildirmeyen-emekliye-bayram-ikramiyesi-yok-2.jpg

SGK'DAN KRİTİK UYARI GELDİ

Bir yandan bayram ikramiyesi için geri sayım devam ederken bir yandan da SGK'dan Yeni emekli olacak vatandaşlar için kritik uyarı yapıldı. Emekli Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanmak isteyen vatandaşların emeklilik dilekçelerini en geç 31 Mayıs mesai bitimine kadar SGK'ya vermeleri ya da elektronik ortamda emeklilik başvurusu yapmaları gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuru işlemlerini tamamlamayanlar, Kurban Bayramı ikramiyesi alamayacak.

SAKIN HAZİRAN AYINA BIRAKMAYIN

Eğer emeklilik şartları olgunlaştıysa ve şu anda emeklilik dilekçesi verecek durumdaysanız emekli başvurusunu Haziran ayına bırakmayın. 31 Mayıs'a kadar başvuru yapan yeni emekliler Kurban Bayramı ikramiyesi olarak 3.000 TL ödemeden yararlanma şansını elde ediyor ancak, Haziran ayının sarkıtılanlar bayram ikramiyesi alamıyor