SGK müjdeledi! Emeklilere 20.000 TL'lik destek ödemesi

SGK'dan emeklilere sabah saatlerinde müjdeli duyuru yapıldı. Emeklilere 20.000 TL'lik nakit destek ödemesi verilecek nokta şartlar belli oldu.

SGK müjdeledi! Emeklilere 20.000 TL'lik destek ödemesi

Emekli maaşı alan ve EYT'li olan vatandaşlar için SGK'dan müjdeli duyuru Sabah saatlerinde yapıldı. Başvuru şartlarını karşılayan emeklilere 20.000 TL'lik nakit destek ödemesi verilecek. Türkiye genelindeki bütün emekliler SGK'ya Dilekçe ile başvuru yaparak ödeme almaya hak kazanacak. Bayram öncesi ekonomik bir destek arayan emekliler kampanyaya hemen katılabilir.

2024 yılında emekli promosyon ücretlerinde ciddi bir artış yaşandı. Bankalar yüksek promosyon tekliflerini emekli ile buluşturmak için adeta büyük bir rekabetin içinde. Son olarak da SGK yeniden bankalarla masaya oturmuş ve taban ve tavan promosyon ücretleri yeniden belirlenmişti. Emekliler için SGK'dan da bir destek ödemesi fırsatı geldi. Emekli ve EYT'li olanlar bu destekten yararlanabiliyor. 20.000 TL'ye kadar kredi imkanı Sabah saatlerinde duyuruldu. Bayram öncesindeki ihtiyacı olanlar kampanyaya katılabilir, nakit destek ödemesi fırsatını değerlendirebilir. Emekliye verilecek özel ödemeye ilişkin merak edilenler haberimizde…

SGK 20.000 TL NAKİT AVANS NASIL ALINIR?

Emekliye 20.000 TL emekli olan fırsatı sunan SGK başvuru şartlarını da açıkladı. Bu ödemelerden yararlanmak için öncelikle emeklilik dilekçesini vermiş olmanız gerekiyor. Başvuru yapmasına rağmen 3 ay içinde emekli maaşı bağlanmayan tüm emekliler SGK'dan nakit avans alma fırsatına sahip oluyor. Sadece bu şartla SGK tarafından ödeme veriliyor. Maaşın 3 katına kadar ödeme almak mümkün ancak ortalama 20.000 TL kadar nakit destek ödemesi emeklinin IBAN numarasına aktarılıyor.

SGK NAKİT AVANS GERİ ÖDEME NASIL OLUYOR?

SGK'dan emeklilere sağlanan nakit avans imkanında geri ödemelerde tamamen emekli maaşı bağlandıktan sonra yapılıyor. Faizsiz olarak verilen bu nakit avans imkanı Emekli maaşından 36 ay vadeli olarak kesiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan nakit avans fırsatları emeklilik başvurusu onaylanana kadar vatandaşlar için finansal anlamda destek ödemesi oluyor. Emeklilik dilekçesi vererek işi bırakanlar bu sayede O süre içinde rahat bir nefes alma fırsatını elde ediyor. Hala başvuru yapmadıysanız bayram öncesi SGK merkezlerine giderek dilekçenizi verebilirsiniz.