Kurbanlık Fiyatları 2024! Büyükbaş Küçükbaş Kurbanlık Kaç TL?

Kurban bayramına doğru geri sayım devam ederken 2024 kurbanlık fiyatları da merak konusu oldu. Peki 2024 büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar soru işareti kurbanlık hisse fiyatı kaç TL?

Kurbanlık Fiyatları 2024! Büyükbaş Küçükbaş Kurbanlık Kaç TL?

Kurban bayramına doğru geri sayımın sürdüğü bugünlerde vatandaşların gündeminde ise kurbanlık fiyatları var. Bu yıl her şeyin fiyatı artarken kurbanlık fiyatlarında da ciddi bir artış bulunuyor. Büyükbaş küçükbaş hayvan kurbanlık fiyatları netleşmeye başladı. Peki 2024 kurbanlık fiyatları kaç TL? Kurbanlık hisse fiyatı ne kadar?

KURBANLIK FİYATLARI 2024 KAÇ TL ?

Sabah gazetesinden derlenen habere göre, 16 Haziran’da kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar kurbanlık arayışına başladı. Et fiyatları bu yıl ciddi düzeyde artarken kurbanlık fiyatlarında da geçtiğimiz yıla oranla neredeyse 2 katı artış bulunuyor. Son alınan bilgilere göre büyük başlı canlı kilogram fiyatı 280 TL ile 340 TL arasında değişiyor. Küçük başta ise yine kilogram fiyatı 250 ila 300 TL arasında değişiklik gösteriyor.

BÜYÜKBAŞ KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Bu durumda 2024 büyükbaş kurbanlık fiyatı 13.000 TL ile 20.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Büyükbaş kurbanlık fiyatı ise hisse başına 20.000 ile 30.000 TL arasında oluyor.

KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLADI

Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bayramı için yaklaşık 2.5 milyon küçükbaş 800.000 civarında da büyükbaş hayvanın pazara çıkması bekleniyor. Fakat geçtiğimiz yıllara oranla ekonomik krizle göz önünde bulundurulduğunda bu yıl kurbanlık satışında bir miktar düşüş olacağı da tahmin ediliyor. Sektör kaynakları ise pazara çıkacak hayvan sayısında da düşüş olacağını düşünüyor.

VEKALET KURBAN FİYATLARI HENÜZ AÇIKLANMADI

Dernek ve vakıflarda kurbanlık fiyatlarını yakında duyuracak. Vekalet yoluyla kurbanlık fiyatı henüz açıklanmadı ancak bu yıl vekalet yoluyla yurtiçi kesimlerde fiyatların daha düşük olacağı tahmin ediliyor. Ekonomik anlamda zorlanan vatandaşların da bu sebeple canlı hayvan almak yerine vekalet yoluyla kurban kestirmeye yöneleceği tahmin ediliyor.