Emeklinin gönlü alınacak! Cumhurbaşkanı talimat verdi bayram sonrası 10.000 TL EKSTRA ÖDEME

31 Mart seçimleri sonrası AK Parti hükümetinde emeklinin gönlünü almak için çalışmalar başlıyor. Cumhurbaşkanı talimat verdi, hazırlıklar başladı. Bayram sonrası 10.000 TL'lik ekstra ödeme emeklinin hesabına yatacak.

Emeklinin gönlü alınacak! Cumhurbaşkanı talimat verdi bayram sonrası 10.000 TL EKSTRA ÖDEME

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hayal kırıklığı oldu. Seçime katılım son derece düşük olurken emeklilerin tepkisini sandıkta göstermesi dikkat çekti. Emekliler özellikle 10.000 TL maaşla geçim sıkıntısı yaşadıklarını sık sık dile getiriyor seçim öncesi ilave zam istiyordu. Fakat emeklinin beklediği ilave zam onaylanmadı. Bu sebeple de emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş Tepki göstererek Sandığa gitmemeyi tercih etti. Son gelen kulis bilgilerine göre ise emekliler için yeni hazırlık başladı. Emeklinin gönlünün alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına talimat verdiği konuşuluyor. 4A 4B 4C emeklisine birçok ekstra fırsat sağlanacak. Bayramdan hemen sonra da 10.000 TL'lik yeni ikramiye ödemesi yapılacak.

Türkiye'deki emeklilerin enflasyon karşısında yaşadığı geçim sıkıntısı uzun süreden beri gündemde. Emekli kök maaşları yılbaşında %49.25 oranında artış yapıldı en düşük emekli maaşı da 10.000 TL'ye yükseltildi. Ancak kira Market ve diğer giderlerin rekor üstüne rekor kırdığı Bugünlerde emekliler aldıkları bu maaşlarla geçim zorluğu yaşadıklarını sık sık dile getiriyordu. Seçim öncesi önemli bir ilave zam beklentisi var. Ancak emeklide bu konu hayal kırıklığı yarattı. Emekli maaşlarına düzenleme yapılmayınca tepki ise sandıkta geldi. Seçim sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerle ilgili yeni hamlesi ortaya çıktı. Emekli için birçok ek düzenleme geliyor. Detaylar haberimizde….

emekli-mujde-1.jpg

EMEKLİYE 10.000 TL'LİK EKSTRA ÖDEME İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Milyonlarca emeklinin beklediği ilave zaman düzenlemesi gelmeyince seçim sonuçları AK Parti'yi adeta büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Uzun süreden beri emekliler tepkilerini gösteriyor zam yapılmaması halinde oy vermeyeceklerini sık sık hatırlatıyordu. Emekliler dediğini yaptı istediklerini alamadıkları için tepkilerini sandıkta koydu nokta emekli maaşı alanların gösterdiği bu tepkiyle birlikte AK Parti Türkiye genelinde önemli bir oy kaybı yaşadı. Bugün AK Parti MYK toplanıyor. Kulis bilgilerine göre ise emeklilere ilişkin önemli düzenlemeler başlıyor.

Emekliler için en önünde düzenlemelerden biri de seçim sonrası ödenecek 10.000 TL'lik ekstra ödeme olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ödemeyi vererek Temmuz ayına kadar zaman kazanmak istiyor. Temmuz ayından itibaren ise en düşük emekli maaşı da dahil olmak üzere emekli maaşlarına önemli güncelleme yapılacak. Ayrıca Temmuz’dan itibaren enflasyonunda gerileyeceği düşünülüyor.

emekli-mujde-2.jpg

EMEKLİYE FATURA KİRA VE GIDA DESTEĞİ VERİLECEK

10.000 TL emekli maaşı alanlar için başka düzenlemelerde var. Bunlardan biri de emekli kartı uygulaması ile birlikte emekli maaşı alan vatandaşlara ekstra ödemelerin verilmesi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yeni proje ile birlikte emeklilere emekli kartı verilecek bu kart sayesinde emekli vatandaşlar gıda alışverişlerinde fatura alış ödemelerinde ve kira ödemelerinde avantajlı hale geçecek.

AK Parti'de bugün yapılacak olan toplantının hemen ardından emekli ile ilgili düzenlemelerin kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Zaten seçim öncesinde de bu yönde sık sık açıklamalar yapılmış emekliler için önemli düzenlemeler olacağı bildirilmişti. Sandıkta mesajını veren emeklilere en kısa süre içinde güzel haberler gelecek gibi görünüyor.