Doğalgaz desteği için son tarih 1 Mayıs! 25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği SON DAKİKA

Doğalgaz desteği ile ilgili merak edilenler yanıt buldu. Mayıs ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam var mı, yok mu sorusuna yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz desteği ile ilgili de konuştu.

Doğalgaz desteği için son tarih 1 Mayıs! 25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği SON DAKİKA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan doğalgaz desteği ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Konuk olduğu canlı yayında elektrik ve doğalgaza yeni ayda zam olup olmadığına dair sorulara yanıt veren Bakan Bayraktar, aylık 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteğinin devam edip etmeyeceği ile ilgili soruyu da yanıtladı. Bilindiği gibi aylık 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteği 1 Mayıs tarihinde sona erecek. 1 Mayıs 2024’te sona erecek olan doğalgaz desteği ile ilgili detayları Bakan Bayraktar paylaştı. İşte tüm detaylar…

DOĞALGAZ DESTEĞİ 1 MAYIS’TA SONA ERİYOR

Aylık 25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği için son tarih 1 Mayıs 2024. Söz konusu uygulama ile aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşürülüyordu. 2023 yılının Nisan ayında açıklanan aylık 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ile ilgili merak edilenler araştırılıyor. Mayıs ayında sona erecek olan bu uygulamanın devam edip etmeyeceği merak edilenler arasında. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan önemli açıklamalar geldi.

dogalgaz-destegi-icin-son-tarih-1-mayis-25-metrekup-ucretsiz-dogalgaz-destegi-son-dakika.jpg

BAKAN BAYRAKTAR: DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Konuk olduğu canlı yayında kendisine doğalgaz desteği ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ‘Doğalgaz desteği devam edecek mi?’ sorusuna şu yanıtı verdi; ‘Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada imkanlarımız dahilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz.’

dogalgaz-destegi-icin-son-tarih-1-mayis-25-metrekup-ucretsiz-dogalgaz-destegi-son-dakika-001.jpg

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMMI AÇIKLAMASI

Doğalgaz ve elektrik zammı ile ilgili de konuşan Bakan Bayraktar, Mayıs ayında elektrik ve doğalgaza zam beklentilerinin olmadığını belirtti ve ’87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Yaşanan seçim süreçlerini geçirdik. Buna rağmen Nisan’da zam yapılmadı. Mayıs’ta da zam beklentisi gözükmüyor ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz.’ dedi.