Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere MÜJDELERİ sıraladı! Kredi limitleri artıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çiftçilere peş peşe müjdeler geldi. Bugünkü konuşmasında çiftçilere müjde üstüne müjde sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere MÜJDELERİ sıraladı! Kredi limitleri artıyor

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüde yaptığı konuşmada çiftçilere müjdeleri sıraladı. Tarımın ve çiftçilerin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tarımın ana vatanı olan Anadolu’da yeşil kalkınma süreci başlatıyoruz.’ dedi. Çiftçilere yönelik müjdelerini art arda sıralayan Erdoğan, kredi limitlerinin artırıldığını duyurdu ve tek tek limitleri açıkladı.

ÇİFTÇİLERE PEŞ PEŞE MÜJDELER

Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar geldi. Çiftçilere kürsüden müjdeleri peş peşe sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu’da yeşil kalkınma ve yerelden kalkınma ilkesiyle yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlattıklarını aktardı. Çiftçilere müjdeyi veren Erdoğan, kredi limitlerinin artırıldığını duyurdu ve küçük ekipman kredisinin limitinin 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarılacağını belirtti.

cumhurbaskani-erdogan-ciftcilere-mujdeleri-siraladi-kredi-limitleri-artiyor.jpg

GENÇ ÇİFTÇİ VE KADIN ÇİFTÇİ KREDİSİ LİMİTİ DE YÜKSELİYOR

Çiftçilere müjdeleri art arda sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç çiftçi ve kadın çiftçi kredisi limitinin de yükseltileceğini duyurdu. Erdoğan açıklamasının devamında; ‘Küçükbaş hayvan üreticilerimize verilen kredinin limitini 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz. Genç çiftçi ve kadın çiftçi kredisi limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltiyoruz.’ dedi. Ayrıca büyükbaş süt hayvancılığıyla iştigal eden üreticiler için 1 milyon lira olan limiti 1,5 milyon liraya yükselteceklerini de sözlerine ekledi. Ziraat Bankası’nın müjdeli haberlerini paylaşan Erdoğan, çiftçilere yönelik bu müjdelerin hayırlı olması temennisinde bulundu ve Bu kredilerin katkısıyla tarım sektörümüz geliştikçe inşallah Türkiye daha müreffeh, milletimiz daha huzurlu, geleceğimiz daha aydınlık, daha güvenli olacaktır.’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-ciftcilere-mujdeleri-siraladi-kredi-limitleri-artiyor-001.jpg

‘ÇÖZÜM ODAKLI BAKIŞ AÇISIYLA HAREKET EDİYORUZ’

Dünya genelinde yaşanan sıkıntılara değinen ve dünyadaki tüm ülkeler gibi Türkiye’nin de sıkıntıları olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Elini vicdanına koyan herkesin kabul ettiği hakikat şudur; Ülkemizin son 21 yılda başarı hikayesi yazdığı alanların en başında tarım, hayvancılık ve su ürünleri vardır. Bunu söylerken elbette her şey güllük gülistanlık diyemeyiz. Dünyadaki tüm ülkeler gibi bizim de sıkıntılarımız var. Tarımsal girdi fiyatlarındaki artış çözmemiz gereken buna benzer sorunlarımız var. Kırmızı ve beyaz et fiyatlarında son dönemde yaşanan dalgalı hareketleri yok sayamayız. Amacımız güçlü ve zayıf yanlarımızı en doğru biçimde tespit etmektir. Tarımda da durum farklı değildir. Burada da çözüm odaklı bakış açısıyla hareket ediyoruz. Başarılarımızın sayısını artırmanın, eksiklerimizi gidermenin derdindeyiz. Problemlerimize ortak akılla çözüm yolları geliştirmeye çalışıyoruz. ifadelerine yer verdi.