7.608 TL ÖDEME! O kişilere bayram jesti

Hesaplara 7.608 TL ödeme yapıyor. Devlet, o kişilere büyük bayram jesti yaptı.

7.608 TL ÖDEME! O kişilere bayram jesti

Ramazan Bayramı öncesi yapılacak ödemeler milyonlarca vatandaşın gündeminde. 31 Mart seçime atmosferinin de sona ermesi ile birlikte bayram desteği ödemeleri yakından takip edilmeye başlandı. Ödeme bekleyen gruplardan biri de evde bakım maaşı alan vatandaşlar oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay milyonlarca haneye düzenli olarak ödenen sosyal yardım ödemelerinin Bayram öncesine alınıp alınmayacağı merakla bekleniyor. Son dakika haberi az önce geldi. Sosyal yardım alanlara evde bakım maaşı alanlara müjde var. 7608 TL ödeme için tarihler belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın her ay milyonlarca kişiye düzenli olarak sağladığı sosyal yardım ödemelerinde yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. 2024 nisan ayı sosyal yardım ödemelerinin öne çekilip çekilmeyeceği merak ediliyordu. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde sosyal destek ödemelerini alarak rahat bir nefes almak isteyen vatandaşlar için müjdeli haber az önce geldi. Evde bakım maaşı alanlara sürpriz duyuru yapıldı. T.C kimlik numarası sonuna göre ödemeler hesaplara yazmaya başlıyor. O kişiler Bayram öncesi ödemelerini alacak.

evde-bakim-maasi-nisan-2024-odemeleri-1.jpg

2024 NİSAN EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ödediği en önemli sosyal yardımlardan biri olan evde bakım maaşı, TC kimlik numarası sonuna göre, her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara geçiyor. Ancak nisan ayında Ramazan Bayramı'nın kutlanacak olması sebebiyle birçok kişi evde bakım maaşı ödemelerinin öne çekilmesini bekliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu konuda açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. 31 Mart seçimlerinin de hemen Bayram öncesine denk gelmesi bu açıklamayı biraz erteledi. Ancak geçmiş yıllara bakıldığında sosyal yardım ödemelerinin Bayram öncesine alındığı görülüyor. O sebeple bu yılda hak sahiplerinin ödemelerinin bayramdan önce hesaplara yatması bekleniyor.

evde-bakim-maasi-nisan-2024-odemeleri-2.jpg

2024 EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU?

2024 evde bakım maaşı yılbaşında memur maaş katsayısına göre yeniden belirlendi. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısı için 5908 TL olarak ödenen evde bakım maaşı bu yıl %50'ye yakın bir artışla 7.608 TL'ye yükseltildi. Yani evde bakım maaşı ödemesi alan vatandaşlar zamlı ödemelerini almaya başladı.

evde-bakim-maasi-nisan-2024-odemeleri-3.jpg

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Evde bakım maaşı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen bazı şartları taşımak gerekiyor. Bu şartlar arasında en önemli olanlardan biri hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Buna ek olarak bakıma muhtaç vatandaşın tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporunun da ibraz edilmesi gerekiyor. Şartlara uygun olanlar evde bakım maaşı için başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapabiliyor.