4A 4B 4C emeklisine ilave zam bakan Işıkhan'dan müjdelendi! Tarih belli oldu

4A 4B 4C emeklisi için ilave zam sürprizi kökten geliyor. Emekli kök maaş zammı için son dakika açıklaması var.

4A 4B 4C emeklisine ilave zam bakan Işıkhan'dan müjdelendi! Tarih belli oldu

4A 4B 4C emeklisine ilave zam KÖKTEN çözüldü! Tarih belli oldu!

Türkiye’deki emekliler için bir süredir ek zam tartışmaları devam ediyor. Seçim öncesi beklenen zam gelmedi ancak seçim sonrası için umutlar hala yüksek. Emekli vatandaşlar seçim öncesinde gelmeyen zam nedeniyle sandıkları protesto etti. Bir çok emekli seçmen sandığa gitmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu sorunun çözümü için harekete geçti. Emeklilere verilecek ek zam için kurmaylarına talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hazırlıkların başlamasını istediği öğrenildi. Ve bütün emeklilere de müjde az önce geldi. Emekliye ek zam miktarı belli oldu maaşlara zam kökten çözülecek. Milyonlarca emekli bu haber ve bu kararla birlikte sevinçten bayram edecek. Emekli maaşı alan 17 milyon vatandaş için son dakika gelişmesinin detayları haberimizde…

Emekliye ek zam konusu gündemden düşmek bilmiyor. Türkiye’deki milyonlarca emekli vatandaş enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında zor günler geçirirken ilave zam beklentileri de her geçen gün artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimin hemen ardından kurmaylarına emekli zammı için talimat verdi. Gelen son dakika bilgisine göre temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak artış son derece okkalı olacak. 17 milyon emeklinin tamamının maaşı değişecek en düşük emekli maaşı artacak. Emekliye kök maaş zammı ile ilgili de önemli gelişmeler var. Peki emekli maaşlarına Temmuz’da ne kadar zam geliyor? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

4a-4b-4c-emeklisine-ilave-zam-kokten-cozuldu-tarih-belli-oldu-1.jpg

EMEKLİYE ZAM İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

31 Mart yerel seçimleri ak Parti hükümeti için tam bir hayal kırıklığı oldu. Seçim öncesinde emekliye ilave zam Yapılmayınca milyonlarca emekli vatandaş sandıkları protesto etti seçime katılım son derece düşük oldu. Emekli seçmenler sandığa gitmeyince de hükümet büyük bir hezimete uğradı. Emeklilerin en büyük isteği ilave zam yapılması ve hayat standartlarının arttırılmasıydı. Ancak bu beklentiler boşa çıktı emekli maaşları güncellenmedi. Seçim sonrası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki bakanla talimat verdiği öğrenildi. Bakanlıklar temmuz ayı hazırlıkları şimdiden yapmaya başladı. Çünkü ilk hedef emeklinin refah düzeyinin arttırılması olacak.

4a-4b-4c-emeklisine-ilave-zam-kokten-cozuldu-tarih-belli-oldu-2.jpg

EMEKLİYE KÖK MAAŞ ZAMMI İÇİN İLK RAKAMLAR GELDİ

17 milyon emeklinin maaşları temmuz ayında enflasyon ve refah payı artışı ile değişecek. Emekli kök maaş zammı için üç aylık veri belli oldu. Türkiye istatistik kurumu tarafından yapılan son açıklama ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak üç aylık enflasyon artışı %15.05 olarak gerçekleşti. Hala geriye üç aylık veri kaldı ve üç ayın sonunda da emekli maaş zammının %25’i bulması bekleniyor. Emekliye kök maaş artışı sadece enflasyon zammı olmayacak. Aynı zamanda refah payı zammı da emekli maaşlarına eklenecek. Bu durumda emekliye yapılacak en düşük zam oranının %30 olması bekleniyor. Fakat son gelen bilgilere göre emeklinin gönlünü almak amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına okkalı bir emekli zammı için çalışmaları konusunda talimat verdi.

4a-4b-4c-emeklisine-ilave-zam-kokten-cozuldu-tarih-belli-oldu-3.jpg

EMEKLİ MAAŞI 15.000 TL’YE YÜKSELECEK

Gelen son bilgilere göre en düşük emekli maaşı ile ilgili de önemli çalışmalar var. En düşük emekli maaşının temmuz ayında en az 15.000 TL’ye yükseltilmesi planlanıyor. Zaten seçim öncesinde de en büyük şikayet en düşük emekli maaşı alanlardan geliyordu. Bu grupta bulunan vatandaşlar ciddi bir geçim sıkıntısı yaşıyordu ancak bu sorun seçim öncesinde çözülemedi. Temmuz ayında ise 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının 15.000 TL’ye yükselebileceği düşünülüyor.

4a-4b-4c-emeklisine-ilave-zam-kokten-cozuldu-tarih-belli-oldu-4.jpg

EMEKLİYE EK DÜZENLEMELERDE GELİYOR

Maaş alanlar için diğer bir sürpriz haber ise ek düzenlemeler konusunda oldu. Milyonlarca emeklinin maaşlarına zam yapılacak ancak aynı zamanda Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından devreye sokulacak olan emekli kartı sayesinde emekliye sosyal destek ödemeleri de verilecek. Bu sayede milyonlarca emekli vatandaş fatura yükünden market alışverişinden kurtulma fırsatı bulacak.