Okullarda kar tatili olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi

Meteorolojik uyarılar sonrası “Okullar tatil olacak mı” sorusu gündem oldu. Peki 'Pazartesi günü okullar tatil olacak mı? Okullarda kar tatili var mı?

Okullarda kar tatili olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi

Son dakika… Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından birçok ilde hafta sonu alarm verildi. Istanbul-bursa ve İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde sağanak yağış ve fırtına etkili olacak. Meteoroloji uyarılar sonrası gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Çünkü bazı illerde pazar ve pazartesi günü için kar uyarısı da var. Peki Pazartesi günü okullar tatil olacak mı? Okullarda kar tatili var mı?

Marmara ve Trakya bölgesinde hafta sonu sağanak yağış ve fırtına etkili oluyor. Uzmanlardan da su baskını ve kar yağışına karşı uyarılar gelmeye başladı. Ara tatil yarın itibarıyla sona eriyor ve Okullar pazartesi günü açılacak. Milyonlarca öğrenci ve Veli ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Okullar tatil edilecek mi, beklenen yağışlar nedeniyle Okullarda tatil var mı sorularının yanıtı araştırılıyor. Peki okullar 2 gün daha tatil olacak mı? Kar fırtınası nedeniyle Okullarda tatil var mı?

OKULLARDA TATİL UZAYACAK MI?

Türkiye’nin birçok ilinde hafta sonu fırtına bekleniyor. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirler Güney yağışla uyandı. Meteoroloji uyarılar sonrasında milyonlarca Veli ve öğrenci ise milli eğitim Bakanlığından gelecek açıklamaları beklemeye başladı. Özellikle pazar günü için ciddi uyarılar yapılırken kar fırtınası nedeniyle Okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

UZMANLARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Meteoroloji uzmanları ise Milli Eğitim Bakanlığı'na okulları tatil edin çağrısında bulundu. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanımız için önemli bir çağrı yapalım. Hafta sonu etkili olacak sistem kuvvetli yağış fırtına kar ve soğuk nedeniyle Ara tatil okul açılışını 2 gün ertelemek doğru olur Hava muhalefeti nedeniyle olumsuz şartlara karşı tedbir için faydalı olur. Çarşamba açılış olur" denildi.

ARA TATİL UZADI MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde bir şekilde şiddetli sağanak yağış ve özellikle Marmara Bölgesi ile Trakya bölgesinde pazar günü tam fırtına bekleniyor. Fırtına uyarısı sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'nın ara tatil süresini uzatacağı tahmin ediliyor. Ancak Henüz bakanlıktan bu konuda bir açıklama yapılmadı.