MEB’den öğrencileri yakından ilgilendiren karar! Okul süresi uzuyor, yaz tatili kısalıyor

Eğitim-öğretimle ilgili öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren kararlar gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye’de eğitim süresinin uzatılması çalışması üzerinde duruyor.

MEB’den öğrencileri yakından ilgilendiren karar! Okul süresi uzuyor, yaz tatili kısalıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 180 gün olan eğitim süresinin 200 güne çıkarılması için harekete geçti. Yeni düzenlemenin uygulamaya alınması için nasıl değişiklikler olacak, ara tatil, yaz tatili sürelerinde herhangi bir değişiklik olacak mı merak edilirken öngörüler de gelmeye başladı. Bu düzenleme kapsamında ara tatil de bir değişiklik beklenmezken yaz tatili süresinin ise kısalması bekleniyor. Söz konusu uygulamanın hayata geçirilmesi ile gelişmiş ülkelerde 200 gün olan eğitim-öğretim süresi ortalamasına çıkılmış olacak. İşte detaylar…

EĞİTİM SÜRESİ 180 GÜNDEN 200 GÜNE ÇIKIYOR

Eğitim-öğretimde hem öğretmenleri, öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren bir değişiklik gündemde. Yeni güncellemenin uygulamaya alınması durumunda Türkiye’de 180 gün olan eğitim süresi 200 güne çıkacak. Eğitim süresinin 200 güne çıkarılması için MEB’in harekete geçtiği ve hem eğitim hem de tatil süresiyle ilgili yeni bir hazırlık içinde olunduğu belirtiliyor. Kararın uygulamaya alınması durumunda yaz tatilinde kısalmaya gidilebilir.

meb-den-ogrencileri-yakindan-ilgilendiren-karar-okul-suresi-uzuyor-yaz-tatili-kisaliyor.jpg

ARA TATİL DEVAM EDECEK

MEB, eğitim ve tatil süresiyle ilgili önemli bir değişiklik hazırlığı içinde. MEB’in çalışmasında Türkiye’de 180 gün olan eğitim süresinin 200 güne çıkarılması hedeflenmekte. Bu kararın gündeme gelmesiyle birlikte gözler ara tatiller ve yaz tatiline çevrildi. Ara tatiller ve yaz tatilin de herhangi bir değişiklik olacak mı merak edilmeye başlandı. Bu kararın uygulamaya alınmasıyla ara tatillerin aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.

meb-den-ogrencileri-yakindan-ilgilendiren-karar-okul-suresi-uzuyor-yaz-tatili-kisaliyor-001.jpg

YAZ TATİLİ KISALABİLİR

Bilindiği gibi ülkemizde eğitim-öğretim iş günü iki ayrı dönem olarak 90’ar gün olmak üzere toplamda 180 gün şeklinde uygulanmaktadır. Eğitim süresi hesaplaması yapılırken resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılarak hesaplama yapılmaktadır. Sabah’ta yer alan habere göre, hava muhalefeti gibi sebeplerle zaman zaman kısalabilen 180 günlük eğitim süresinin 200 güne çıkarılması gündemde. MEB’in eğitim süresinin 200 güne çıkması uygulamasını yürürlüğe koyması bekleniyor. U uygulamanın hayata geçmesiyle ara tatillerin devam edeceği ve herhangi bir değişiklik olmayacağı, yaz tatillerinin ise kısalacağı belirtiliyor. Eğitim süresinin uzatılması uygulamasının 9 Eylül 2024 tarihinde başlaması bekleniyor. Yeni uygulamanın 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi açıklamalar geldikçe detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.