LGS sınav tarihi 2024! Bakan Tekin az önce açıkladı sınav o tarihte yapılacak

2024 sınav tarihleri merakla araştırılıyor. Öğrencilerin gündeminde olan 2024 sınav tarihleri ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Takip edilen konulardan biri de Liselere Geçiş Sistemi Sınavı.

LGS sınav tarihi 2024! Bakan Tekin az önce açıkladı sınav o tarihte yapılacak

LGS 2024 ne zaman yapılacak, sınav hangi tarihte merak edilirken bu yıl sınavın hangi tarihte yapılacağına dair açıklama az önce geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin merakla beklediği sınav tarihini duyurdu. Peki, LGS 2024 ne zaman? Bu yıl LGS sınavı ne zaman yapılacak? LGS 2024 hangi ay? 2024 LGS tarihi açıklandı mı? İşte merak edilen tüm detaylar…

2024 LGS SINAV TARİHİ AÇIKLANDI

Lise adaylarının heyecanla beklediği LGS 2024 tarihi az önce açıklandı. Bu yıl LGS sınavı ne zaman yapılacak, hangi tarihte şeklindeki sorular gündemin en üst sıralarında yer alıyordu. Beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını duyurdu.

lgs-sinav-tarihi-2024-bakan-tekin-az-once-acikladi-sinav-o-tarihte-yapilacak.jpg

LGS SINAVI BU YIL 2 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Bu yıl dönem sonu karnelerinin 14 Haziran 2024 Cuma günü dağıtılacağını ve 3 aylık yaz tatilinin başlayacağını hatırlatan Bakan Yusuf Tekin, 15 Haziran 2024 Cumartesi gününün de Kurban Bayramı arifesi olduğunu söyledi ve bu kapsamda öğrencilerin sınava bayram öncesinde girecekleri şekilde takvim hazırlandığını belirtti ve konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
‘Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran’da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır.’