Alper Gezeravcı’nın uzaydan dönüşü yine ertelendi! En erken tarih açıklandı

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın uzaydan geri dönüş tarihi merak ediliyor. Bugünlerde geri dönüşü için hazırlıkların yapıldığı Gezeravcı’nın ne zaman dünyaya döneceği merak edilirken SpaceX’ten yeni bir açıklama geldi.

Alper Gezeravcı’nın uzaydan dönüşü yine ertelendi! En erken tarih açıklandı

Uzaya çıkan ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü merakla bekleniyor. Uzay yolculuğu boyunca gündemdeki tüm haberleri takip edilen Alper Gezeravcı’nın geri dönüşü ile ilgili de merak edilen çok sayıda detay var. Gezeravcı ne zaman dünyaya dönecek, ne zaman Türkiye’de olacak, geri dönüşü ne zaman gibi çok sayıda soruya yanıt aranırken yeni bir gelişme daha yaşandı. Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiği öğrenildi. İşte detaylar…

DÜNYAYA DÖNÜŞÜ BİR KEZ DAHA ERTELENDİ

Uzay yolculuğunda 13 bilimsel deneye imza atacak olan Alper Gezeravcı’nın dünyaya geri dönüş tarihi de merak edilirken konuyla ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının dünyaya dönüşünün bir ez daha ertelendiği öğrenildi. SpaceX’ten yapılan açıklamada ertelenme sebebi olarak Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları gösterildi.

alper-gezeravci-nin-uzaydan-donusu-yine-ertelendi-en-erken-tarih-aciklandi.jpg

UZAY İSTASYONU’NDAN 6 ŞUBAT’TA AYRILMASI BEKLENİYOR

Alper Gezeravcı ve beraberindeki ekibin dünyaya dönüşünün yine ertelendiğini açıklayan SpaceX, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşullarının dönüş için elverişsiz olduğunu belirtti ve Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılması için en erken tarihin 6 Şubat Salı günü olarak planlandığı aktarıldı.